Montpellier'de zafer Tomas Berdych'in

ATP Montpellier Tenis Turnuvası’nda şampiyon Tomas Berdych oldu. Finalde Fransız Gael Monfils'i mağlup eden Çek raket bu yılki ilk, kariyerinin 7. şampiyonluğuna ulaştı.

NTV Spor 05 Şubat 2012 - 21:11

ATP Montpellier Tenis Turnuvası'nın finalinde 1 numaralı seri başı Tomas Berdych ile 3 numaralı seri başı Gael Monfils karşı karşıya geldi. Maça hızlı bir giriş yapan Berdych 2. oyunda servis kırdı ve skoru 2-0 yaptı. 

Bir sonraki oyunda Monfils ele geçirdiği 2 servis kırma şansını kullanamayınca Berdych avantajını korumayı sürdürdü. 8. oyunda bir kez daha servis kıran Çek raket seti 6-2 kazandı.

2. setin ilk oyunlarında servis atan tenisçiler poblem yaşamazken, Monfils 5. oyunda servis kırarak 3-2 öne geçti. 8. oyunda Berdych ele geçirdiği 3 servis kırma şansını değerlendiremeyince sete ortak olma şansını kaybetti ve set 6-4 ile Monfils'in oldu.

Final seti boyunca Monfils servis kırma şansı yakalayamadı. Berdych ise 8. oyunda servis kırarak ele geçirdiği avantajını bir sonraki oyunda da korudu ve mücadeleden 3 sette galip ayrıldı. Berdych bu sezonki ilk, kariyerindeki 7. şampiyonluğuna ulaşırken, Monfils Doha'dan sonra Montpellier'de de finali kaybeden taraf oldu.