Murray 15 ay sonra kupayla tanıştı

Shenzhen Açık Erkekler Tenis Turnuvası'nın tekler finalinde 2 numaralı seribaşı Andy Murray, 4 numaralı seribaşı Tommy Robredo'yu 2-1 mağlup ederek, 2013 Wimbledon'dan beri ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

NTV Spor 28 Eylül 2014 - 10:47

Çin'in Shenzhen kentinde düzenlenen erkekler turnuvasının tekler finalinde, dünya sıralamasının 11. basamağındaki Büyük Britanyalı Andy Murray ile dünya 22'ncisi İspanyol Tommy Robredo karşılaştı.
     
Maçın 11. oyununda servis kıran Robredo, ilk seti 7-5 kazandı. Murray, "tie break"e giden 2. sette 6-2 öne geçen Robredo karşusında 5 maç puanı çevirdi. Büyük heyecana sahne olan "tie break"i 11-9 kazanan Büyük Britanyalı tenisçi, maça denge getirdi (1-1). Psikolojik üstünlüğü ele geçiren Murray, final setini de 6-1 gibi rahat bir skorla aldı ve İspanyol rakibini 2-1 mağlup etti.
     
Mart ayında başantrenörü Ivan Lendl ile yollarını ayırıp tek kadınlarda dünyanın eski 1 numarası Amelie Mauresmo ile anlaşması ve İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılıp ayrılmamasının oylandığı referandumda bağımsızlıktan yana görüş bildirmesiyle gündeme gelen Murray, kariyerinin 29. tekler şampiyonluğunu elde etti.
     
Murray böylece Wimbledon'ı kazandığı 7 Temmuz 2013'ten beri teklerde ilk defa bir kupa kaldırdı.