Türk Milli Takımı'nı istiyorlar

Bulgaristan'da yaşayan tenisçi kardeşler Lütfiye ve Hülya Esen, Türk Milli Takımı adına turnuvalara katılmak istiyor.

NTV Spor 12 Şubat 2011 - 10:27

Bulgaristan'da yaşayan tenisçi kardeşler Lütfiye ve Hülya Esen, uluslararası turnuvalara Türk milli takımı adına katılmak istediklerini söylediler.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Rui Kaya Otel'de Gökhan Dönmez Tenis Akademisi tarafından düzenlenen uluslararası kadınlar tenis turnuvasında mücadele eden Türk asıllı Bulgaristanlı kardeşler Lütfiye ve Hülya Esen, Türkiye Tenis Federasyonu'nun kendilerine sahip çıkmasını istediler.

Lütfiye Esen, 6 yaşından bu yana tenis oynadığını belirterek, şunları söyledi:
''Türk milli takımı adına turnuvalara katılmak istiyoruz. Kardeşimle birlikte 150'den fazla kupa ve madalya kazandık. Bulgaristan'da bize yardımcı olmuyorlar. Çünkü Bulgaristan'da Türkler'i sevmiyorlar. Biz de artık Türkiye'de yaşamak ve spor hayatımızı Türkiye'de devam ettirmek istiyoruz.''

Hülya Esen ise Bulgaristan'da spor akademisinde okuduklarını, şu anda kendilerine Gökhan Dönmez Tenis Akademisi'nin sahip çıktığını söyledi. 2009 yılında Bulgaristan'da en iyi tenisçi seçildiklerini dile getiren Esen, ''Tek isteğimiz bir an önce Türk milli takımı forması ile şampiyonalara katılmak ve ay yıldızlı bayrağımızı göklere çıkarmak'' diye konuştu.