Arkas Spor'da hedef değişmedi

Erkekler Voleybol Birinci Ligi ekiplerinden Arkas Spor'un antrenörü Glenn Hoag, genç ve güçlü isimlerden oluşan bir kadroya sahip olduklarını ve bu kadro yapısıyla başarıyı hedeflediklerini söyledi.

NTV Spor 02 Kasım 2012 - 09:17

Arkas Spor'un antrenörü Glenn Hoag, ligde yeni sezon ve Avrupa Şampiyonlar Ligi hedeflerini değerlendirdi.

Sezon başında takımın herşeyi mükemmel yapmasını beklemediğini, zaman zaman basit hatalar yapılmasını normal gördüğünü ifade eden Hoag, sezon başlarının her zaman her takım için zor olduğunu dile getirdi.

Hoag, bu sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, ''Her zaman iyi oynuyoruz demiyorum, ama konsantrasyonumuz çok yerinde. Takım konsantrasyonunun iyi olması sezona iyi başlamamızda etkili oldu'' dedi.

''GENÇ OYUNCULARIN PERFORMANSI ŞAŞIRTTI''
Voleybolda Arkas'ın öncelikli kuruluş amacı ve hedefinin, Türk voleybolunda milli takıma sporcu yetiştirmek olduğuna dikkati çeken Hoag, bu yıl ki takım kadrosunda bu hedefin gerçekleştiğinin görülebildiğini söyledi.

Hoag, kulübün altyapısından yetişen Burutay, Emin, Mustafa, Hakkı gibi oyuncuların takımda yer almasını çok önemsediğini ifade etti.

Bu oyuncuların dışında, geleceğe yatırım yaptıkları başka sporcular da bulunduğunu belirten Hoag, takımda genç oyuncuların yetişmesinde de Mustafa, Hasan ve Bravo gibi mental ve karakter olarak güçlü isimlerin yer almasının etkili olduğunu söyledi.

Hoag, takımda genç ve tecrübeli isimlerin uyumlu bir şekilde yer almasının hem yeni oyuncuların yetişmesinde, hem de sportif başarının yakalanmasında etkili olduğunu ifade ederek, ''Sadece genç bir takım olsak sıkıntı yaşayabilirdik. Fakat takım sinerjisi çok iyi, sadece çalışmaya odaklı, dikkati de dağılmıyor. Genç bir takım olmamıza rağmen Türkiye Ligi'nde yine şampiyon olmak istiyoruz. Takım olarak her geçen gün daha iyi konuma geleceğimize inanıyorum'' şeklinde konuştu.

AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGİ
Hoag, Şampiyonlar Ligi'nin her zaman zor olduğunu, bu sezon da geçen yıla göre daha zorlu bir grupta olduklarını söyledi.

Öncelikli olarak ilk grubu birinci olarak tamamlayıp bir üst tura çıkmak istediklerini belirten Hoag, ''Koç olarak genç oyuncuların bu seviyede oynamasını ve kendilerini geliştirmelerini çok seviyorum. Şampiyonlar Ligi'nde hepimiz bir şeyler öğreniyoruz. Geçen seneki gruptan daha zorlu bir gruptayız. Fakat rahatız ve kendimize güveniyoruz. Bravo'yu sakat olmayıp oynatabilsek daha iyi olabilirdi, ama genç oyuncuların stresle baş etmeleri beni şaşırtıyor. Bravo, ancak bir ay sonra takıma dönebilecek. Şampiyonlar Ligi'nde her sene Dörtlü Final'e gitmek zor ama imkansız da değil. Bunu derken 'Dörtlü Final'e kalamayacağız' demiyorum. Sonuçta lig herkes için zor'' dedi.