"Aylardır gideceğimiz günü bekliyoruz"

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın tecrübeli liberosu Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Londra'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na gidecekleri günü aylardır beklediklerini söyledi.

NTV Spor 22 Temmuz 2012 - 09:22

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın tecrübeli liberosu Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, çok heyecanlı olduklarını ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirtti.

İlk hedeflerinin Londra'da gruptan çıkmak olduğunu dile getiren milli voleybolcu, ''Olimpiyata gidebilmek başlı başına bir başarıydı. Ama bu başarıyı taçlandırmak istiyoruz. Grubumuz çok zor. Tabii ki ilk başta gruptan çıkmak daha sonra da kürsüde olmak istiyoruz. İmkansız diye bir şey yok, her şey bizim elimizde. Türk voleybolunun bu çıkışını son olarak Londra'da taçlandırmak istiyoruz'' dedi.

İlk kez olimpiyatlara katılmalarının avantajı olduğu gibi dezavantajı da olduğunu ifade eden Kuzubaşıoğlu, ''Avantajı şu; gruptan çıktığımız zaman diğer karşıdan gelecek takım daha güçlü olmayacak. Tabii ki zor olacak, çünkü burası olimpiyat. Kolay olmasını zaten beklemiyoruz. Biz işimize konsantre oluyoruz. Elimizden geleni yapıp gruptan çıkacağımıza inanıyoruz'' diye konuştu.

''TÜRK KADINI ÇOK HIRSLI, ÇOK ÇALIŞKANDIR''
Olimpiyatlara giden Türk kafilenin içinde kadın sporcularının fazlalığına dikkati çeken tecrübeli libero, ''Türk kadını çok hırslı, çok çalışkandır. Türk kadınını böyle bir platformda temsil ettiğimiz ve sayımızın bu kadar çok olması sevindirici. Çünkü bizler Türk kızlarına örnek olan sporcularız. Bu sene de olimpiyatlarda kadın sporcular erkek sporculardan ilk kez daha fazla. Bu yüzden bizde gururluyuz'' ifadelerini kullandı.

Voleybolda ilk kez olimpiyatlara giden takımın kendileri olduğu için mutluluk duyduğunu söyleyen Kuzubaşıoğlu, ''İlk olduğu zaman daha kıymetli oluyor. Bizim gerçekten işimiz çok zordu. Elemelerden önce bir Avrupa Şampiyonası oynadık. Ama sadece 2 set vererek elemeleri geçtik. Kadın basketbolcularımızın da yaptığı çok büyük bir başarı. Sonuçta bayrağımızı temsil edeceğiz beraber'' şeklinde konuştu.

''AİLELERİMİZ BİZE BÜYÜK DESTEK VERİYOR''
Mayıs ayında yoğun bir tempo içine girdiklerini ve bu sürede sadece 6-7 defa evine gidebildiğini vurgulayan, milli oyucu, eşinin ve ailesinin kendisine büyük destek verdiğini söyledi.

Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, ''Bizim ailelerimiz, eşlerimiz bu işi yaptığımızı biliyorlar ve bizimle çok gurur duyuyorlar. Bizim en büyük destekçimiz onlar. Zaten sorun yaratsalar bizim ne motivasyonumuz olur, ne de performansımız yükselir. Onlar bize çok büyük destek veriyorlar. Biz de başarı getirince onların gönlünü almış oluyoruz. Benim şöyle bir düşüncem var. İstesen de bu platformda 10-15 sene oynayamıyorsun. Bu yüzden bunun tadını çıkarmak lazım. Her şeyin bir karşılığı var.'' dedi.

Uzun yıllardır milli takımdaki arkadaşlarıyla bir arada olduklarını belirten Kuzubaşıoğlu, ''Artık aramızda 'leb demeden leblebiyi anlıyoruz' gibi bir tarzımız oldu. Sezon içinde hepimiz birbirimize rakibiz. Zor bir sezondan çıkıp geliyoruz. Ama inanın milli takımda yalnızca hedefe odaklanıyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.