Filede temsilcilerimizin rakipleri belli oldu

Voleybolda Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 2012-2013 sezonunun kura çekimi yapıldı. Türkiye'yi temsil edecek Eczacıbaşı Vitra, Vakıfbank Türk Telekom ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu.

NTV Spor 29 Haziran 2012 - 23:39

Avrupa Şampiyonlar Ligi kura çekiminin, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Geleneksel Avrupa Voleybol Galası'nda yapıldığı bildirildi.

Kura çekimine Türkiye'den Eczacıbaşı VitrA, Vakıfbank Türk Telekom ve Galatasaray katıldı. Vakıfbank Türk Telekom, A Grubu'nda Fransa'nın RC Cannes, İsviçre'nin Volero Zürih ve Rusya'nın Uralochka-NTMK Ekaterinburg ekipleriyle mücadele edecek.

Eczacıbaşı Vitra ise D Grubu'nda Polonya'nın Tauron MKS Dabrowa Gornicza, Almanya'nın Dresdner SC ve Azerbaycan'ın Azerrail Bakü takımlarıyla eşleşti.

Bu arada, wild kart alarak Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer alma hakkı elde eden Galatasaray, C Grubu'nda İtalyan Unendo Yamamay Busto Arsizio, Fransız ASPTT Mulhouse ve Rumen Dinamo Romprest Bükreş takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

Ligde 2012-2013 sezonunun grupları şu şekilde oluştu:

A Grubu: RC Cannes (Fransa), Vakıfbank Türk Telekom (Türkiye), Volero Zürih (İsviçre), Uralochka-NTMK Ekaterinburg (Rusya)

B Grubu: Atom Trefl Sopot (Polonya), MC-Carnaghi Villa Cortese (İtalya), Rabita Bakü (Azerbaycan), Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti)

C Grubu: Unendo Yamamay Busto Arsizio (İtalya), ASPTT Mulhouse (Fransa), Dinamo Romprest Bükreş (Romanya), Galatasaray (Türkiye)

D Grubu: Eczacıbaşı VitrA (Türkiye), Tauron MKS Dabrowa Gornicza (Polonya), Dresdner SC (Almanya), Azerrail Bakü, (Azerbaycan)

E Grubu: Dinamo Kazan (Rusya), 2004 Tomis Constanta (Romanya), Schweriner SC (Almanya), Robur Tiboni Urbino (İtalya)

F Grubu: Crvena Zvezda Beograd (Sırbistan), Dinamo Moskova (Rusya), Lokomotiv Bakü (Azerbaycan), Bank BPS Fakro Muszyna (Polonya).

Öte yandan, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 6 haftalık grup aşamasındaki maçlar, 23 Ekim 2012 ve 11 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılacak. Daha sonra 12'li play-off karşılaşmaları, 15-17 Ocak 2013 ve 22-24 Ocak 2013, 6'lı play-off karşılaşmaları 5-7 Şubat 2013 ve 12-14 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Dörtlü Final ise 9-10 Mart 2013 tarihlerinde organize edilecek.