8.Yargı Paketi Son Dakika - Yeni Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? Yargı Paketi düzenlemesi Resmi Gazete’de yayınlandı mı?

Adalet Bakanlığının uzun süredir çalıştığı Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor. Yargı Paketi maddeleri ve çıkacağı tarih ise merak ediliyor. Son olarak emekli bayram ikramiyesi düzenlemesini içeren teklif pakete dahil edilmişti. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Yargı Paketi’nin ilk iki maddesi kabul edildi. 8. Yargı Paketi’nde 43 maddelik teklifte adli para cezası, istinaf, temyize başvuru süresi, emekli bayram ikramiyesi ve diğer birçok madde yer alıyor. Peki 8. Yargı Paketi maddeleri neler, ne zaman çıkacak? İşte, kabul edilen ilk iki maddenin detayları…

Haber Merkezi - NTV Spor 29.02.2024 - 17:22
Son Güncelleme: 29.02.2024 - 17:39
8.Yargı Paketi Son Dakika - Yeni Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? Yargı Paketi düzenlemesi Resmi Gazete’de yayınlandı mı?

Meclis Genel Kurulu gündemine gelen Yargı Paketi’ne ilişkin detaylar belli oldu. 43 maddeden oluşan teklifin ilk 2 maddesi kabul edilirken gözler diğer maddelere çevrildi. Kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi’nin görüşmeleri tamamlandı. Görüşmeler tamamlandıktan sonra TBMM Genel Kurulu’na gelen yargı düzenlemesi teklifi kabul edildikten sonra ’de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek. Peki 8. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? İşte, Yargı Paketi son dakika gelişmeleri…

8. YARGI PAKETİ MADDELERİ NELER?

8. Yargı Paketi’nde taslak çalışma yürütülürken 60’tan fazla madde bulunduğu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından açıklanmıştı. Taslak çalışma sona erdikten sonra düzenleme 43 maddeye düşürüldü.

Yargı düzenlemesini içeren paketin TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri başladı. Genel Kurul’da teklifin ilk iki maddesi kabul edildi.

Ayrıca emeklilerin bayram ikramiyesinin 3.000 lira olmasına ilişkin kanun teklifi 8. Yargı Paketi'nde yer alacak. Kabul edilen ilk iki maddenin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

“DÜZENLEME YAPILACAK”

İcra ve İflas Kanunu'nda kanun yoluna başvuru süreleri hafta olarak belirlendiği için buna uyum sağlanması amacıyla Hukuk Muhakemeleri Kanunu'ndaki benzer hükümler dikkate alınarak düzenleme yapılacak. Süre, hafta olarak belirlenmişse başladığı güne son hafta içindeki karşılık gelen günde bitecek.

“TEMYİZ YOLUNA BAŞVURABİLECEK”

Hak arama hürriyetinin daha etkin kullanılması amacıyla İcra ve İflas Kanunu'nun kanun yollarına başvuru bakımından Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na uyumunun sağlanması için düzenlemeye gidilecek. Tasdik veya ret kararına karşı borçlu ve tasdik duruşması sırasında itirazda bulunmuş olan alacaklılar, tebliğ tarihinden itibaren 2 hafta içinde istinaf yoluna, istinaf incelemesi üzerine verilen karara karşı da tebliğ tarihinden itibaren 2 hafta içinde temyiz yoluna başvurabilecek

8. YARGI PAKETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

8. Yargı Paketi’nde yer alan maddeler TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüp kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.TBMM Genel Kurulu gündemine gelen 8. Yargı Paketi’nin 1 Haziran’da yürürlüğe girmesi bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

Sayfa Yükleniyor...