"10-12 takım şampiyonluk için oynayacak"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Litvanya'da yarın başlayacak 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde yaklaşık 10-12 takımın şampiyonluk için mücadele edeceğini söyledi.

NTV Spor 30.08.2011 - 16:14
"10-12 takım şampiyonluk için oynayacak"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Litvanya'da yarın başlayacak 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde yaklaşık 10-12 takımın şampiyonluk için mücadele edeceğini söyledi.

A Milli Takım'ın Panavezio Arena'da yaptığı antrenmanda soruları yanıtlayan Demirel, Türkiye'nin yanı sıra ev sahibi Litvanya, İspanya, Hırvatistan, Yunanistan, Sırbistan, Almanya, Fransa ve İtalya gibi takımların şampiyonluk şansı olduğunu vurgulayarak, ''10-12 takımın şampiyonluk için şansı var. Aslında buraya katılan ekiplerin hepsinin öncelikli hedefi olimpiyatlara katılma hakkını elde etmek'' dedi.

Olimpiyatların basketbolda çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Turgay Demirel, ''Türkiye olarak olimpiyat hedefini gerçekleştirmek istiyoruz. Olimpiyatlara gitme hakkını direkt elde etmek ne İspanya, ne Yunanistan, ne Türkiye, ne Sırbistan için kolay bir hedef. Burada hep kritik maçlar oynayacağız. O kritik maçları iyi oynamak önemli. 2009'da Avrupa Şampiyonası'nda Yunanistan maçını uzatmada son topta kaybettik. Atışımız girseydi, ilk 4'e kalıp, madalya alacaktık. Diğer şampiyonalarda da benzer maçlarda belki bir top maçın sonuncunu belirledi. Burada umuyorum her şey lehimize olur. Sakatlık yaşamadan sonuna kadar oynayabilirsek, son toplarda daha tecrübeli bir ekibimiz var. İnşallah hep birlikte seviniriz'' dedi.
        
''İNGİLTERE DE GÜÇLÜ BİR EKİP''
Grupta ilk iki maçlarında Portekiz ve Büyük Britanya gibi takımlarla karşılaşmalarının avantaj olabileceğini kaydeden Demirel, ''Kendimizi 'güçlü takım' olarak gördüğümüz için güçlü rakiplerle başlasaydık, çok bir şey fark etmezdi. Sonradan dinlenirdik'' ifadelerini kullandı.

Şimdi biraz daha yavaş tempoyla başlayıp, ısınarak Litvanya ve İspanya maçlarına çıkacaklarını dile getiren Demirel, ''Ancak Büyük Britanya da güçlü bir ekip, NBA oyuncuları var. Şampiyonaya Portekiz ve Büyük Britanya maçlarıyla başlamamız, avantaj olarak da  değerlendirebilir. Fakat önemli olan her maçı kendi içinde çok istekli ve arzulu oynamak. Her maçın kendi içinde değeri farklı'' diye konuştu.

Bisiklet salonu olarak yapılan ve çok amaçlı kullanılan Panevezio Arena'da ev sahibi Litvanya'nın yoğun bir seyirci desteğiyle oynayacağını vurgulayan Turgay Demirel, ''Saha kenarına bir takım tribünler yaparak seyirciyi yaklaştırmışlar. Seyirci avantajını Litvanya'nın burada ne kadar sağladığını göreceğiz. Fakat epey yoğun bir seyirci desteği olacaktır'' şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...