2016 Türkiye NCAA seçmeleri başlıyor

Ülkemizde ilk kez geçen yıl Nisan ayında UBA (Uluslararası Basketbol Akademisi) ve NCAA (Amerikan Kolej Sporları Birliği) ortaklığı ile gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören “kolej basketbolu seçmeleri” tekrar gençlere ABD’de spor bursu ile okuma ve NBA radarına girmenin kapılarını açıyor.

NTV Spor 17.04.2016 - 11:02
2016 Türkiye NCAA seçmeleri başlıyor

16 Nisan Cumartesi ve 17 Nisan Pazar günleri FMV Işık Okulları Ayazağa Kampüsü Spor Salonu'nda saat 12.00 itibariyle başlayacak olan seçmelerde yerli ve yabancı 120 genç sporcu 10 takıma ayrılarak yeteneklerini gözlemcilerin önünde sergileyecekler.

Kariyerinde NBA şampiyonluğu bulunan 90'ların önemli yıldızlarından Jerome Kersey'nin yetiştiği Longwood University adına Aaron Mitchell, Texas A&M University'den Manuel Johnson ve NCAA video uzmanı Marko Kokotovic gibi profesyoneller gözlemci olarak hazır bulunup sporcuların potansiyellerini değerlendirecekler.

Her oyuncunun eşit süre alacağı müsabakalar TBF TV'den canlı yayınlanarak aynı anda birçok ABD okulu tarafından takip edilecek ve göze çarpan gençler 2015 seçmeleri sonucunda ABD yolunu tutan Mateja Milin, Tolunay Çiftçi, Koray Erdoğan, Ersam Kırış gibi isimleri takip edecekler.

Ayrıca öne çıkan katılımcılar Temmuz ayı başında AAU (Amerikan Amatör Sporlar Birliği) bünyesinde Orlando'da düzenlenecek olan turnuvalara davet edilerek 2015 yazında olduğu gibi UBA Elite adı altında Amerikalı rakiplerine karşı Türkiye'yi temsil edecek ve Florida eyaletinde bulunan okulların ilgisini çekme fırsatı bulacaklar.

 

Sayfa Yükleniyor...