MEB 2024 Öğretmen ataması toplam kontenjan açıklandı mı? Öğretmen alımı ne zaman, branş dağılımı nasıl olacak?

Öğretmen ataması kontenjanları ve branş dağılımı için gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. Bakan Yusuf Tekin son açıklamasında Kabine Toplantısı’nı işaret etti. Geçtiğimiz yılda yapılan alımlarda öğretmenlere 45 bin kontenjan ayrılmıştı. Bakanlık ihtiyaç doğrultusunda branş dağılımına karar veriyor. Öğretmen ataması takviminin yayınlanmasıyla birlikte ön başvuru ve sınav merkezi tercihi yapılacak. Mayıs ayına kısa bir zaman kala öğretmen adayları ise toplam kaç kontenjan ayrılacağını merak ediyor. Bakan Tekin daha önce yaptığı açıklamada kamuda en fazla alımın öğretmenlere olabileceğini ifade etmişti. Peki Bu yıl toplam kaç öğretmen ataması yapılacak? Öğretmen atamaları 2024 ne zaman? İşte, kadro ve branş dağılımına ilişkin son gelişmeler…

Haber Merkezi - NTV Spor 27.04.2024 - 15:06
Son Güncelleme: 27.04.2024 - 15:06
MEB 2024 Öğretmen ataması toplam kontenjan açıklandı mı? Öğretmen alımı ne zaman, branş dağılımı nasıl olacak?

Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine Toplantısı’na dikkat kesildi. Öğretmen adayları, atama yapılacak branş ve kadro dağılımını dikkatle takip ediyor. Geride bıraktığımız senede en fazla atama sınıf öğretmenliği, rehberlik, okul öncesi, özel eğitim, matematik gibi branşlara yapılmıştı. Bakanlık öğretmen ataması branş dağılımını belirlerken ihtiyaçları baz alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı son olarak yeni müfredat çalışmalarını tamamladı ve taslağı kamuoyuyla paylaştı. Müfredat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte atama beklentisi arttı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin atamalarda son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki Bu yıl toplam kaç öğretmen ataması yapılacak? İşte, öğretmen atamasıyla ilgili son durum…

BU YIL TOPLAM KAÇ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılında toplam 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin atamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Daha önce yaptığı açıklamasında 68 bin öğretmen açığı olduğunu söylediğini ve bu açılmasının 68 bin atama olacağı anlamını taşımadığının altını çizen Tekin bu yıl öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Atamalara ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı ile beraber rakamı belirleyeceklerini vurgulayan Tekin, önümüzdeki hafta, kabine toplantısı olması durumunda o gün açıklama yapacaklarını dile getirdi.

Bakan Tekin öğretmen ataması toplam kontenjanlarına ilişkin “ Biz rakamda uzlaştık zaten.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN ATAMALARI İÇİN GÖZLER MAYIS AYINDA

Öğretmen atamaları için geçtiğimiz yıl ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında alınmıştı. Sınavlar ise 7-16 Nisan tarihinde uygulandı.

Bu yıl ise öğretmen ataması kontenjanlarının belli olmasının ardından atama takviminin Mayıs ayında duyurulması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

BEKLENİYOR

Öğretmen atamalarında toplam kontenjan belli olduktan sonra branş dağılımı belli olacak. Bakanlık her yıl ihtiyaçlar doğrultusunda bazı branşlara ağırlık veriyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan 45 bin öğretmen atamasında en fazla alım okul öncesi, özel eğitim, rehberlik ve sınıf öğretmenliği branşlarına yapılmıştı. İşte, geçtiğimiz yılın branş dağılımı;

Beden Eğitimi: 1.100

Coğrafya: 750

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 2.604

Fen Bilimleri: 2.064

Fizik: 787

Görsel Sanatlar: 602

İlköğretim Matematik: 2.656

İngilizce: 2.433

Matematik: 2.317

Müzik: 637

Okul Öncesi 3.269

Özel Eğitim 2.306

Rehberlik 3.604

Tarih: 1.408

Türk Dili ve Edebiyatı 1.839

Türkçe: 2.341

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında düzenlenen Kabine Toplantısı genellikle iki haftada bir organize ediliyor

Son Kabine Toplantısı 16 Nisan Pazartesi günü düzenlendi. Kabine Toplantısı’nın önümüzdeki hafta 29 Nisan Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.


Sayfa Yükleniyor...