Emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri 2024 | Emekli bayram ikramiyesi ödemesi sorgulama ekranı: SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli ikramiyesi ödeme günleri, hak sahipleri tarafından merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 4A, 4B ve 4C emekli ikramiyesi ödeme günlerini duyurdu. Emekli ikramiyesi ödemeleri, 10 Nisan’da başlayacak bayram öncesinde hesaplara yatırılacak. İkramiye ödemelerinin yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen emekliler iki farklı alternatif yöntemle ödeme sorgulama işlemi yapabilecek. İkramiyelerden şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, dul ve yetim maaşı alanlar, ve diğer birçok vatandaş yararlanacak. Peki Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi sorgulama nasıl yapılır? İşte, emekli bayram ikramiyesi ödeme programı…

Haber Merkezi - NTV Spor 30.03.2024 - 15:05
Son Güncelleme: 30.03.2024 - 15:05
Emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri 2024 | Emekli bayram ikramiyesi ödemesi sorgulama ekranı: SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesi tutarı yeni yıl ile birlikte güncellendi. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere 3.000 TL ikramiye ödemesi yapılacak. İkramiye ödemelerinden , ve Emekli Sandığı emeklileriyle beraber dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, 65 yaş aylığı alanlar yararlanabilecek. Emeklilerin bayram ikramiyesi ödeme günleri tek tek açıklandı. Bayram ikramiyesi ödemeleri şubelere gitmeden kontrol edilebilecek. e-Devlet üzerinden hak sahipleri ikramiyelerin yatıp yatmadığını kontrol edebilecek. Peki Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte, 2024 Emekli bayram ikramiyesinin yatacağı günler…

SSK EMEKLİ ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ikramiye ödemelerine ilişkin çalışmalarını tamamladı ve program açıklandı.

Buna göre SSK 4A kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günleri belli oldu.

Maaş ödemeleri her ayın 17 veya 18 olanlara 2 Nisan’da, 19, 20,21,22 olanlara 3 Nisan’da ve 23, 24, 25, 26 olanlara 4 Nisan’da ödemeleri yapılacak.

BAĞ-KUR EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ

Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların ödemelerinin tamamı aynı gün yatırılacak. 4B Bağ-Kur emeklileri, bayram ikramiyelerini 5 Nisan’da alabilirler.

EMEKLİ SANDIĞI (4C) BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ

Emekli Sandığı emeklisi olup maaş ödemelerini her ayın 1’i ve 2’sinde alanlara 2 Nisan tarihinde, 3, 4 ve 5 olanlara ise 3-5 nisan tarihleri arasında bayram ikramiyeleri yatırılacak.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?

Emekli maaşı alanlar,

Dul ve yetim maaşı alanlar,

65 yaş (yaşlılık) parası alanlar,

Şampiyon sporcular,

Vazife malullüğü aylığı alanlar,

Güvenlik korucuları,

Terörden zarar gören sivil vatandaşlar,

Muharip gaziler,

Şehit yakınları,

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Dul ve yetim maaşı alanlara, bayram ikramiyesi hisse oranlarına göre yatırılacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine %50 oranında ödeme yapılıyor. Çocuklara ise yetim maaşı olarak %25 hisse oranında ödeme yapılıyor. Vefat eden sigortalının çocuğu olmaması durumunda ödeme %75’e yükseliyor. Emekli bayram ikramiyeleri de bu hisse oranına göre yatırılacak.

Yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alana 1.500 lira ikramiye, yüzde 75 hisse oranında ölüm aylığı alana 2.250 lira ödenecek. Yetim aylığı alan ve yüzde 25 hisse oranında aylık alana ise 750 lira ikramiye yatırılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son yaptığı açıklamayla beraber emekliler heyecanlandı. Erdoğan “ En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli değil. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz.” dedi.

Sayfa Yükleniyor...