YSK Seçim görevli ücretleri yattı mı, nasıl sorgulanır? Seçim görevli ücretleri 2024 ne zaman yatacak?

31 Mart tarihinde düzenlenen yerel seçimlerde binlerce kamu çalışanı farklı görevler üstlendi. Sandık görevlisi, sandık kurulu başkanı, bina sorumlusu ve partili üye olarak görev yapanlar ise alacakları ücretlere odaklandı. Seçim görevli ücretleri elden yatırılmadığından banka hesapları aracılığıyla aktarılıyor. Seçim görevli ücretleri ise memur maaşı katsayı oranlarına göre hesaplanıyor. Mahalli İdareler seçimlerinde görev yapan sandık görevlilerine 2.088 lira yatırılırken siyasi partili üyeler ise 696 lira alacak. Seçim görevli ücretleri ödemeleri için gözler YSK’ya çevrildi. Peki Seçim görevli ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak? İşte, ödemelere ilişkin bilgiler…

Haber Merkezi - NTV Spor 11.05.2024 - 10:06
Son Güncelleme: 11.05.2024 - 10:06
YSK Seçim görevli ücretleri yattı mı, nasıl sorgulanır? Seçim görevli ücretleri 2024 ne zaman yatacak?

Türkiye genelinde 81 il ve 973 ilçede sandıklar kurulurken binlerce kamu kurumu çalışanı sandıklarda görev aldı. Oy kullanma sürecinden oy sayımına kadar birçok alanda görev yapanlara belirlenen miktarlarda ödeme alacak. 2024 yılında bina sorumlularına 2 bin 936 lira verilecek. Ayrıca 31 Mart yerel seçimlerinde görev alan partili üyelere ise 696 lira yatırılacak. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte ödemelerin yatış tarihi için gözler Yüksek Seçim Kurulu’na çevrildi. Seçim paraları YSK tarafından belirlenen hesaplar aracılığıyla seçimlerde görev alanlara aktarılıyor. Peki Seçim görevli ücretleri nereye yatacak? Sandık görevlisi ücreti sorgulama nasıl yapılır? İşte, seçim görevli ücretleri ödemelerine ilişkin detaylar…

2024 SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Seçimlerde farklı görev üstlenen kamu çalışanlarının alacakları ücretler değişkenlik gösteriyor. 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenen yerel seçimlerde en fazla görev aldı.

Sandık görevlisi ücreti 2 bin 88 lira olurken, siyasi partilerden görev alanlara ise 696, sandık kurulu başkanlarına 2 bin 947 lira ödenecek. Seçimlerde bina sorumlusu görevini üstlenenlere ise 2 bin 936 lira yatacak.

?

Yüksek Seçim Kurulu’ndan seçim görevli ücreti ödemelerinin tamamlandığına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Seçim görevli ücretleri ödemeleri geçtiğimiz yıllarda illere göre farklı tarihlerde yatırılmıştı.

Bu yılda benzer şekilde seçimlerde görev alan kamu çalışanları bulundukları ilin seçim kurulu üzerinden ödemelere ilişkin resmi bilgiye ulaşabilirler. Sandık görevlisi, , bina sorumlusu ve partili üyelere ödemelerin Mayıs ayı sonuna kadar yapılması bekleniyor.

SORGULAMA EKRANI VAR MI?

Yüksek Seçim Kurulu veya herhangi bir resmi kurum üzerinden seçim görevli ücretleri sorgulanmıyor.

Seçim parası ödemeleri elden yapılmayacak. Seçim görevli ücretleri il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesaplar aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Sayfa Yükleniyor...