1907 ÜNİFEB'ten Gezgin Kitaplar Projesi

1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği’nden anlamlı proje; Gezgin Kitaplar...

NTV Spor 01.05.2017 - 11:01
1907 ÜNİFEB'ten Gezgin Kitaplar Projesi

Kitap okumada farkındalık yaratma amacı güden 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği, Gezgin Kitaplar projesini hayata geçirdi. Ege Üniversitesi öğrencileri, kendi kütüphanelerinden derledikleri kitapları bu sosyal sorumluluk projesiyle paylaşıma açtı.

Gezgin Kitaplar’ın belirli bir rotası olmadığını vurgulayan ÜNİ-FB'li öğrenciler amaçlarını mümkün olan en fazla kitabın mümkün olan en fazla insana ulaşması olarak belirledi. Projenin hedefini anlatan bir metinle birlikte halka açık; vapur, park, metro ve üniversite kampüsü gibi yerlere bırakılan Gezgin Kitaplar, okuyucu ile buluşuyor.

İstenense, kitabı okuyan kişinin; kitabı farklı bir yere bırakıp başka bir kişiye ulaşmasını sağlaması. Projeye okuyucu olarak katılan gönüllüler, deneyimlerini sosyal medyada #gezkinkitaplar etiketiyle paylaşabiliyor. Böylelikle Gezgin Kitabı ne zaman kimin nerede okunduğu da geçmiş okuyucuları tarafından öğrenilebiliyor.

Ege, Dokuz Eylül ve Katip Çelebi Üniversiteleri’nin kampüslerinde başlayan 'Kitap Özgürleştirme Hareketine" kitap severlerden destek bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...