"TOKYO'DA BAŞARI ARTACAK"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya mücadelesi veren sporcuların 2020'de Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlarda daha iyi sonuçlar alacağına inandığını söyledi.

NTV Spor 20.08.2016 - 00:53
Son Güncelleme: 20.08.2016 - 02:13
"TOKYO'DA BAŞARI ARTACAK"

Brezilya'da düzenlenen 2016 Oyunları'nı yerinde takip etmek amacıyla Rio de Janeiro kentinde bulunan Bakan Kılıç, Carioca Arena'da milli sporcular Cenk İldem, Buse Tosun, Hafize Şahin, Onur Şipal ve basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Olimpiyata katılan sporcuların hazırlık sürecinde birçok yenilik yapıldığını ve başarının zamanla artacağını söyleyen Kılıç, "Sporcularımızın hazırlık aşamasında ülkemizde görmeye alışkın olmadığımız fizyoterapist, diyetisyen gibi özel destek alanlarını sürece dahil ettik. Artık dünya standartlarında bir hazırlık süreciyle sporcularımızı motive ediyoruz ama sporcuların başarısının artması, bir çırpıda olmuyor. Emek verdiğimiz bu altyapı süreci, ileride inşallah çok güzel sonuçlar verecek." dedi.

Türk sporcuların performans testlerine ilişkin son dönemde yapılan eleştirilere ise Bakan Kılıç, "Eryaman'da inşa edilen Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne yeni getirdiğimiz sistemler ve teknoloji sayesinde çok iyi ölçümler yaptığımızı düşünüyorum. Bu konuda mahremiyet de önemli. Çünkü test sonuçları, insanın fizyolojik yapısını ortaya koyan bir şey. Potansiyel başarınızı ortaya koyabilecek verileri barındırıyor. Tıp açısından baktığımızda, kişinin mahremiyetini korumamız gerekiyor. O yüzden dikkatli olmanız gereken noktalar var." cevabını verdi.

"TOKYO'DA BAŞARI ARTACAK"
Türkiye'nin sportif açıdan Tokyo 2020'de daha başarılı olacağına inandığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Rio'da madalya alanların, Tokyo'da daha iyi sonuçlar alacağını göreceksiniz. Kıl payı madalyayı kaçıranların madalya almış veya madalya yarışı içerisinde olduğunu göreceğiz. Sayı açısından da farklı yerde olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.



"DAHA ÇOK GENÇ SPORLA BULUŞACAK"
Gençlerin spora yönlendirilmesi amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanlığı ile 4 ay kadar önce bir protokol imzaladık. Protokolün içinde, gençlerin spora yönlendirilmesi de var. Sporcularımızın eğitiminden, yapacağı antrenman saatine ve katılacağı müsabakalara kadar her ayrıntıyı kapsıyor. Federasyonların özerk yapıya geçmesiyle ilgili yaptığımız çalışmalarda, buna çok iyi adapte olanlar olduğu gibi iyi adapte olamayanlar da oldu. Bu konuyla da ilgileneceğiz. Türkiye'de şu anda verdiğimiz mücadele içerisinde, FETÖ terör örgütüyle alakalı çalışmalarda da çok daha derine giriyoruz. Ama aynı zamanda sportif anlamda da özel yetenekli gençlerimize daha yakın ilgi göstereceğiz. Her alanda olduğu gibi, sportif anlamda da Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi değil ve olmayacak."

Kılıç, bakanlıktaki görev süresi ile Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'na ilişkin ise "Göreve geldiğim gün yaptığım bir konuşma var. 'AK Parti'li bir milletvekilinden bakanlığı devralıyorum. Rabbim bana, yine AK Parti'li bir milletvekiline devretmeyi nasip etsin.' Bu benim siyasi anlamdaki temennim. Burada kişiler değil, sistem önemli ve bununla ilgileniyoruz. 2020'de bu görevde kim olur bilmiyorum ama Türkiye Cumhuriyeti'nin Gençlik ve Spor Bakanı olacak. Ben mi olurum, başkası mı olur, onu bilemem. Ama eminim ki konuşacağımız konular içerisinde 'Daha iyi yerlere geldik, güzel sonuçlar aldık, daha iyisini nasıl yapacağız, önümüzdeki olimpiyatta ne bekliyorsunuz?' ifadeleri olacak." değerlendirmesinde bulundu.



"DÜNYADA LİDER KONUMDA"
Türkiye'nin tesisleşme konusunda büyük atılımlar yaptığını anlatan Bakan Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakan olarak devlet yönetiminde göreve gelmesiyle birçok alanda olduğu gibi sportif alanda da çok köklü değişiklikler oldu. Şunu açıkça ve rahatça göğsümüzü gererek söyleyebiliriz ki Türkiye şu anda spor altyapı inşasında dünyada lider ülke konumunda." şeklinde görüş belirtti.

Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin bazı branşlarda ilk kez kota aldığını ve birçok sporcunun ilk kez olimpiyat heyecanı yaşadığını hatırlatan Kılıç, bu deneyimi yaşayan isimlerin ileride Türk sporunda adından daha fazla söz ettireceğini söyledi.

Binicilik ve su sporlarında altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve bu branşlarda başarının artacağına inandığını kaydeden Bakan Kılıç, Türkiye'ye atletizmde bronz madalya kazandıran Küba asıllı milli sporcu Yasmani Capello Escobar'a daha fazla altyapı imkanı sunulacağını da kaydetti.


Sayfa Yükleniyor...