"2020 için güçlü bir aday olarak devam ediyoruz"

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, olimpiyatlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlk kez bir olimpiyata 100'ün üzerinde sporcuyla katıldığımızı belirten Erdener, İstanbul'un, 2020 Olimpiyatları'nın güçlü bir adayı olarak yoluna devam ettiğini söyledi.

NTV Spor 13.07.2012 - 08:14
"2020 için güçlü bir aday olarak devam ediyoruz"

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, ''Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Londra Olimpiyatları'nda Ramazan ayıyla ilgili her türlü ihtiyacı karşılamaya yönelik tedbiri almıştır'' dedi.

Farklı dinden ve kültürlerden sporcu ve idarecilerin katılacağı Londra Olimpiyat Oyunları'nın, Ramazan ayına denk geliyor olması, Olimpiyat Köyü'nde iftar ve sahur yemeklerinin nasıl düzenleneceği sorularını gündeme getirdi.

TMOK Başkanı Erdener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Londra Olimpiyat Oyunları'na 205 ülkeden sporcu ve idarecilerin katılacağını belirtti. Her ülkenin kendine has dini, inancı ve kültürünün bulunduğunu hatırlatan Erdener, ''Bu konuyla ilgili TMOK olarak bizlerin ülke bazında bir talebi olmamıştır. Fakat IOC, Londra Olimpiyatları'nda Ramazan ayıyla ilgili her türlü ihtiyacı karşılamaya yönelik tedbiri almıştır'' diye konuştu.

Sahur ve iftar konularında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını ifade eden Prof. Dr. Uğur Erdener, ''Olimpiyat Köyü'nde 24 saat yiyecek içecek servisi vardır. Bunlar, bilinen ve tedbiri alınmış konulardır'' ifadelerini kullandı.

Türk sporcular arasında oruç tutanların olacağını ifade eden Erdener, ''Ancak bu konuyla ilgili kararı, sporcuların bağlı bulundukları federasyonlar verecektir'' dedi.

"100'ÜN ÜZERİNDE SPORCUYLA KATILMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ"
Türkiye'nin, olimpiyatlara 114 sporcuyla katılacağını hatırlatan Erdener, ''Türkiye, çok uzun yıllardır ilk kez ulaşmayı hedeflediği bir yere, 100'ün üstünde sporcuyla katılma hedefine ulaştı. Bu, ülkemiz için çok önemli'' dedi.

Türk kafilesinin yüzde 60'ının bayanlardan oluştuğuna da dikkati çeken TMOK Başkanı Erdener, ''Olimpiyatlara voleybol ve basketbol olmak üzere iki güçlü bayan takımıyla katılıyor olmamız da çok önemli. IOC'nin kadının spordaki etkinliğini artırma adına değişik önerileri ve teşvikleri gündeme getirdiği dönemde, Türkiye'nin bir İslam ülkesi olarak bunların tümünü karşılayacak biçimde bir kafileyle Londra'ya gidiyor olmasını, hem ülkemiz açısından hem İstanbul'un 2020 adaylığı açısından önemli görüyorum.
Tüm sporcularımız, çok güçlü bir mücadele sonrasında olimpiyat vizesi aldılar. Hepsinin en iyiyi yapma, en yüksek performansa ulaşma adına ellerinden gelen her şeyi yapıp, ülkemizi en iyi biçimde temsil edeceklerine inanıyorum. Tüm sporcularımız başarılı olsun, madalyaya ulaşsın, gönlümden geçen budur.'' ifadelerinde bulundu.

Uğur Erdener, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları adaylığıyla ilgili de, ''İstanbul, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın 3 aday kentinden birisi. Diğer aday kentlerle (Madrid, Tokyo) ilgili konuşmak bizim açımızdan doğru değil. Üç aday kent arasında adil bir mücadele olacağına inanıyorum. İstanbul da 2020'nin güçlü bir adayıdır diyorum'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...