Günnur Aslan, Türkiye ikincisi

İstinye Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) Spor Yönetimi Programı 2. Sınıf öğrencisi Günnur Aslan, Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’nda ikincisi oldu.

NTV Spor 27.09.2018 - 12:54
Son Güncelleme: 27.09.2018 - 17:59
Günnur Aslan, Türkiye ikincisi

Vücut geliştirme sporuna 14 yaşında başladığını belirten Günnur Aslan, İstinye Üniversitesi'nin internet sitesinde soruları yanıtladı.

Günnur Aslan'ın röportajı şöyle:

"Spora nasıl başladın ve neden vücut geliştirme tercih ettin?"
"Küçükken çok hareketliydim ve doktorların tavsiyeleri de spora başlamama etki etti. Çocukluğumun geçtiği Şile’de yapılabilecek çok fazla aktivite de yoktu. Zamanımı en iyi şekilde spor salonlarında değerlendirebileceğimi düşündüm. 14 yaşında çok zayıftım, 30 kiloydum ve anorex hastasıydım. Spora başladıktan sonra olumlu yönde değişmeler yaşandı. Kilo almaya başladım, kötü enerjimi attım ve böylece ailemin de desteğiyle spora devam ettim. Bu arada 2 yıllık kick boks geçmişim de var. O alanda da lisanslı sporcuyum. Ancak son 2 yıldır sadece vücut geliştirme üzerinde duruyorum."

"Aldığın ödül ve yarıştığın turnuva hakkında bilgi verir misin?"
"Türkiye Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası gençler kategorisinde 2. Oldum. İlk kez bir turnuvada yer almam ve çok önemli bir derece elde etmiş olmam beni çok mutlu etti. Yarışma hakkında bilgi vermek gerekirse; kadınların ve erkeklerin kendi kategorilerine ait sikletlerde yarıştığı organizasyonda, podyum yürüyüşünde verdiğin zorunlu pozlarda ortaya çıkan adale sayısına göre jüri tarafından puan alıyorsun şeklinde özetleyebilirim."

"Yarışmaya nasıl hazırlandın?"
"Yarışmaya 6 önceden hazırlanmaya başladım. Bu süreçte beslenme düzenime çok dikkat ettim. Besinlerin makro ve mikro değerleri ölçülerek hazırlanan bir şablonda yemek düzenimi oluşturdum. Eksik olduğum noktaları tespit edip, çalışmalarımı sıklaştırdım."

"Öğrencilik ve spor birlikte nasıl gidiyor?"
"Okuduğum bölüm spor yönetimi olduğu için teorik olarak aldığım dersleri, sahada deneyimleme fırsatım oldu. Başka bir bölümde olsaydım da biraz daha fazla çalışarak hem eğitim hem de spor hayatımda başarılı olabileceğimi düşünüyorum."

"İstinye Üniversitesi senin spor hayatına nasıl katkı yaptı?"
"Yarışmaya katılacağımı söylediğimde, üniversite ilgili birimleri vasıtasıyla her daim arkamda oldu. İstediğim zaman kullanma şansı elde ettiğim üniversitemizin spor salonu ÖMER GYM bu süreçte çok işime yaradı. Bunlarla birlikte; başarılı olacağıma dair duyulan güven ve motivasyonla İstinye Üniversitesinin desteğini her zaman hissettim."

"Öğrenci arkadaşlarına ve İstinyeli sporculara vereceğin tavsiyeler nelerdir?"
"Vücutlarını seviyorlarsa, şeker ve çikolatadan uzak dursunlar. Bunlarla beraber; hedefler belirleyerek çalışmanın getirdiği mutluluğu hissetmelerini tavsiye ederim. Evde oturduğunuz zamanın bir kısmını spora ayırın ve hareket edin diyebilirim son olarak. Unutmayın İstinyeli sporcudur!"

Sayfa Yükleniyor...