Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi takvimi 2024: Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımında asıl ve yedek adaylar, kura çekimiyle belirlenecek. Özellikle temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, elektrikçi, tesisatçı ve diğer kadrolara başvuru yapan adaylar kura takvimini gündemine aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, işçi alımında mülakat olmayacağını duyurdu. Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları, kura çekimi tamamlandıktan sonra resmi site üzerinden paylaşılacak. Başvuru şartlarını sağlamayan, yanlış ve yanıltıcı bilgi veren ve belirlenen sürede belgeleri kuruma teslim etmeyen adayların yerine yedek adaylar davet edilecek. Peki 2024 Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ne zaman? İşte, kura çekimine ilişkin son detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 07.03.2024 - 17:44
Son Güncelleme: 07.03.2024 - 17:44
Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi takvimi 2024: Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı 2024 yılında personel ve işçi alımı için harekete geçti. 23-27 Şubat tarihlerinde 8 bin işçi alımı başvuruları tamamlandı. Temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, elektrikçi, boyacı, marangoz, tesisatçı gibi kadrolara başvuru yapan adaylar ise kura takvimine odaklandı. Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi noter huzurunda canlı yayında gerçekleştirilecek. Bakan yaptığı son açıklamada çok kısa süre içerisinde yerleştirme işlemlerinin tamamlanacağına vurgu yaptı. Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekiminde asıl- yedek aday olarak belirlenen ancak başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilen adayların işlemleri iptal edilecek. Peki Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman? Sağlık Bakanlığı işçi alımı mülakat yapılacak mı? İşte, Bakan Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama…

MÜLAKAT YAPILACAK MI?

Kabine Toplantısının ardından Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca, işçi alımına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Koca, kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlanacağını duyurdu.

Kura çekiminde 8 bin asıl ve 8 bin yedek aday belirlenirken adaylara herhangi bir sözlü (mülakat) veya yazılı sınav uygulanmayacak. Başvuru şartlarını sağlayan adayların doğrudan yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi takvimi belli oldu. Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi iki günde tamamlanacak. Ankara’da düzenlenecek kura çekimi noter huzurunda canlı yayında ekranlara gelecek. Sağlık Bakanlığı kura çekimi saat 18-19 Mart tarihinde yapılacak.

Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamada “ İŞ-KUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve You Tube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, bunun için
adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

BAŞVURU YAPAN ADAYLAR DİKKAT

Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Atamaları yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

YEDEK LİSTEDEN ATAMA YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen, başvuru şartlarını taşımayanlar, ataması yapılıp uygun görülen sürede görevine başlamayanlar, atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan, sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin lk sırasındaki kişiden başlamak üzere atama yapılacak.

ASGARİ ÜCRET ÖDENECEK

Sürekli işçi kadrolarına atanan adaylar, yasal asgari ücret ile göreve başlatılacaktır.


Sayfa Yükleniyor...