Fenerbahçe'nin başkan adaylarından Hakan Safi'nin görüştüğünü duyurduğu ve Aziz Yıldırım'ın da transfer gündeminde olduğu iddia edilen Serhou Guirassy için Borussia Dortmund cephesinden açıklama geldi.

Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, Akdeniz Fenerbahçeliler Derneği ve Antalya'da bulunan kongre üyeleriyle dün bir araya gelmiş ve "Guirassy ile Nisan 23’ünde ben kendim de görüştüm. Yine yarın da görüşeceğiz. Bu kardeşiniz onu alacak inşallah." ifadelerini kullanmıştı.

Hakan Safi'nin Guirassy'e olan açık transfer ilgisi, Gineli golcünün kulübü Borussia Dortmund'da ve Alman basınında büyük yankı uyandırdı. Bundesliga kulübünün genel müdürü Lars Ricken, Alman basınından Westdeutsche Allgemeine Zeitung'a verdiği demeçte Serhou Guirassy hakkındaki transfer söylentilerine açıklık getirdi.

Ricken, 30 yaşındaki futbolcu için teklif almadıklarını ve göndermeyi düşünmediklerini vurguladı. Borussia Dortmund'un genel müdürü "Serhou için herhangi bir teklif almadık. Onu göndermeyi de düşünmüyoruz. Geçtiğimiz iki sezonda Borussia Dortmund için değerini etkileyici bir şekilde kanıtladı" dedi.

Gazetede yer alan habere göre, Alman kulübü için Guirassy için ancak 40 milyon euroyu aşan bir teklif gelmesi durumunda anlaşmaya yanaşacak. 30 yaşındaki oyuncunun Dortmund ile olan sözleşmesinde fesih maddesinin bulunduğu ancak bu maddenin Fenerbahçe için geçerli olmadığı belirtildi.
