"2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?"

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, FB TV'de katıldığı programda gündemi değerlendirdi. Koç, TFF başkanı Nihat Özdemir'in katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalara da cevap verdi ve '2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?' sorusunu sordu.

NTV Spor 15.06.2020 - 21:29
Son Güncelleme: 16.06.2020 - 08:07
"2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?"

TFF başkanı Nihat Özdemir, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan katıldığı bir canlı yayında 'Futbolda şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz?' şeklinde yöneltilen soruya, 'Birçok ülkede böyle olaylar oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon 2010-11 sezonudur. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık' cevabını vermişti.

FB TV'de katıldığı canlı yayında bu görüntüleri bir kez daha izleyen , konuyla ilgili olarak, "2010/11 sezonu şampiyonunu TFF ve UEFA tescil etmiştir." diyen Ali Koç, "Çok basit bir soru sorduk Nihat Bey'e... '2010-11 şampiyonu kim?' dedik ama bu düzeltme fırsatını kullanamadı. Ortamı yatıştırmak yerine gerilimi tırmandırmayı tercih etti. Bizi hayretlere düşürdü. Bir TFF başkanının bir kulübün iç meselelerine böyle dahil olması zavallı bir olaydır" diye konuştu. 

Ali Koç, "O kahpe örgütün en güçlü olduğu dönemde, herkesin onlardan korktuğu dönemde biz onların karşısında durduk. 7'den 70'e bütün Fenerbahçeliler, geri adım atmadan mücadele ettik ve zamanla neyin ne olduğu ortaya çıktı. 'nin kırmızı çizgisi 3 Temmuz kumpasıdır. Durup dururken gündeme geldi. Spontane mi yoksa planlı mı geldi diye düşünüyorduk. Bunu söyleyen TFF Başkanı ve geçmişte Fenerbahçe'de yöneticilik yapmış bir isimdir. Nihat Özdemir'den düzeltme bekledik. Öyle bir hava yaratılıyor ki, 'Nihat Bey öyle bir şey söyler mi?' diye... Fenerbahçe'nin kırmızı çizgisini biz Nihat Bey'in niyetine göre yıldız falı mı yapacağız?" ifadelerini kullandı. 

Ali Koç ayrıca, "TFF Yönetim Kurulu, TFF Etik Kurulu ve UEFA, 2010-11 şampiyonunu tescillemiş, daha konuşacak bir şey yok, gidilecek bir merci de yok" dedi.

Sayfa Yükleniyor...