2022 Dünya Kupası: Yedekler damga vurdu, orta sayısı azaldı

2022 Dünya Kupası birçok ilke sahne olurken farklı istatistiklerde de önceki turnuvaları geride bıraktı.

NTV Spor 08.12.2022 - 15:43
2022 Dünya Kupası: Yedekler damga vurdu, orta sayısı azaldı

Katar'ın ev sahipliğindeki 'nda son 16 turu tamamlanırken çeyrek final heyecanı yarın oynanacak iki karşılaşmayla başlayacak.

Turnuvada şu ana kadar birçok ilk yaşanırken farklı istatistiklerde de 2022 Dünya Kupası ön plana çıktı.

Financial Times'ın FIFA için hazırlanan istatistiklerden derlediği haberinde, takımların şut seçimlerinde daha seçici hale geldiği aktarılırken son üç turnuvaya göre gol sayısının büyük ölçüde aynı kaldığı, gol başına çekilen şut sayısının ise düşüş gösterdiği belirtildi.

Turnuvanın şu ana kadarki bölümünde İngiltere her dört şutta bir gol bulurken bu alandaki en iyi istatistiğe sahip olan ülke unvanını elde etti. 2022 Dünya Kupası'na grup etabında veda eden Danimarka ise 35 şutta bulduğu bir golle bu alanda son sırada yer aldı.

🏆 2022 DÜNYA KUPASI HABERLERİ

Maç başına yapılan orta sayısında bir önceki turnuvaya göre düşüş olduğu aktarılırken ortalardan bulunan gol sayısının yüzde 83 arttığı kaydedildi.

Son 4 Dünya Kupası'nın çeyrek finale kadarki bölümleri karşılaştırılırken 2010'da Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda her 13 şutta bir gol olduğu, bu sayısının diğer turnuvalarda düştüğü ve 2022 Dünya Kupası'nda her 9 şutta bir takımların gol bulduğu ifade edildi.

Dünya Kupası'nın gündeminde yer alan konulardan biri olan uzatma dakikalarında ise şu ana kadar ilk yarı ve maç sonuna toplamda 562 dakika eklendiği ifade edildi. Bu süre altı maça denk gelirken 2018'deki turnuvanın tamamındaki sürenin çeyrek final maçları öncesinde geçildiği belirtildi.

📊 TIKLA: 2022 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

Dünya Kupası'ndaki ilklerden olan 5 oyuncu değişikliği ise takımlara olumlu yansıdı. 2018'deki turnuvada takımlar, oyuncu değişikliklerinden toplamda 18 gol bulurken, son 16 turu tamamlanan 2022 Dünya Kupası'nda bu sayı 24 oldu.

Turnuvanın ev sahibi Katar'ın stadyumları yakın inşa etmesinin ardından takımların önceki turnuvalara göre maçlar arasında daha az mesafe kat ettiği belirtildi.

Haberde, bu durumun maç içinde oyuncuların kat ettiği mesafeye olumlu yansıdığı aktarılırken takımların, 2018'deki ortalama koşu mesafelerinin üzerinde geçtiği ve maç başına 10 kilometre daha fazla mesafe kat ettikleri kaydedildi.

Sayfa Yükleniyor...