2026 Dünya Kupası Meksika'da düzenlenecek mi?

Meksika Ligi (Liga MX) Başkanı Mikel Arriola, Queretaro-Atlas maçında yaşanan olaylara ilişkin gerekli önlemleri aldıkları için 2026 Dünya Kupası'nı düzenlemekle ilgili sorun yaşamayacakalarını söyledi.

NTV Spor 09.03.2022 - 18:29
Son Güncelleme: 09.03.2022 - 18:30
2026 Dünya Kupası Meksika'da düzenlenecek mi?

Ligi'nin 9. haftasında oynanan Queretaro-Atlas maçında iki takımın taraftar grupları arasında yaşanan olayların ardından cezalar belli olurken Meksika Ligi Başkanı Mikel Arriola, ESPN'de yayımlanan Cronómetro isimli programa açıklamalarda bulundu.

İki takım arasındaki olaylar nedeniyle 2026 'yla ilgili endişelerini dile getiren Arriola, "Eğer bu sorunu çözemeseydik 2026 Dünya Kupası gerçekten risk altındaydı. Ev sahibi olma hakkını kaybedebilirdik fakat FIFA ile yapılan toplantının ardından bu sorunları çözdüğümüzü düşünüyorum." dedi.

"Dünya Kupası görüşmede gündeme gelmedi"

Meksika Federasyonu Başkanı Yon de Luisa ise FIFA Başkanı Gianni Infantino ile konuya ilişkin görüşme yaptığını söyledi.

Infantino ile yaptığı görüşmede Dünya Kupası'nın gündeme gelmediğini aktara de Luisa şunları söyledi, "Infantino ile görüştüm ve yaşanan olaylar nedeniyle çok endişeliydi. Gerekli önlemleri alabilmemiz için bize kendisinin ve FIFA'nın desteğini sunacağını söyledi. CONCACAF Başkanı Victor Montagliani ile sürekli iletişim halindeydik. Ayrıca ABD Futbol Federasyonu ile yaptığımız görüşmede, 24 Mart'taki maçı iptal etmeme kararı aldık. Yaptığımız tüm görüşmelerde 2026 Dünya Kupası'yla ilgili konuşmadık ve bu konu gündeme gelmedi."

2026 Dünya Kupası'na kimler ev sahipliği yapacak? Turnuva formatı nasıl olacak?

2018'deki FIFA Kongresi'nde yapılan oylamada Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın 2026 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacağı açıklanmıştı.

2026 Dünya Kupası ayrıca, yeni formatın uygulanacağı ilk turnuva olacak. Daha önceki yıllarda 32 takımla düzenlenen Dünya Kupası, 2026 tibariyle 48 takımlı olacak ve 16 gruptan oluşacak. Gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek.

Sayfa Yükleniyor...