
Meksika'nın 2 futbol kulübü, Libertadores Kupası maçlarını oynayacak yer bulmakta zorlanıyor. Kolombiya'dan sonra Şili de domuz gribi tehlikesi nedeniyle Meksika takımlarının maçlarına ev sahipliği yapmayı reddetti.
İSTANBUL - Libertadores Kupası'nda 2 takım son 16 turuna kaldı: San Luis ve Guadalajara.
San Luis, Arjantin'den Nacional ile eşleşti. Guadalajara'nın rakibi ise Brezilya'dan Sao Paulo. Ancak Meksika takımlarının bu turdaki ilk maçlarına nerede çıkacakları belirsiz.
Domuz gribi, Meksika'da 16 kişinin ölümüne neden oldu. Bu yüzden ülkede gündelik yaşam neredeyse durma noktasına geldi. Pek çok spor müsabakası ya ertelendi ya da iptal edildi.
Güney Amerika futbolunu yöneten Conmebol ile Meksika Futbol Federasyonu, ülke takımlarının Libertadores Kupası maçlarının Kolombiya'da oynanabileceğine karar vermişti. Kolombiyalı futbol yetkilileri maçlara ev sahipliği yapmayı kabul etti, ama sağlık yetkilileri buna izin vermedi.
Bunun ardından, Şili Futbol Federasyonu da hükümetin Meksika takımlarının ülkede oynamasına izin vermeyeceğini açıkladı. Şilili yetkililer, futbolcuların ülkeye domuz gribi taşımasından endişe ediyor.
Bu nedenle Conmebol, San Luis ve Guadalajara'nın Libertadores Kupası maçlarının takvimini belirlemeyi bir hafta erteledi. Kupada mücadele veren diğer takımlar ise çeyrek finaldeki ilk maçlarına 5-6 ve 7 mayıs'ta çıkacak.