
15 ülkeden 92 takımn katıldığı Barcelona'nın altyapı turnuvası sona erdi. Türkiye'yi temsil eden İstanbul ekibi 32 takımın yer aldığı 12 yaş kategorisini 10. sırada tamamladı.
Barcelona Futbol Altyapı Okulu'nun düzenlediği, uluslararası futbol turnuvası sona erdi.
4'üncüsü yapılan ve 15 ülkeden 92 takımın katıldığı organizasyonda Türkiye'yi temsil eden FCBEscola İstanbul Avea, ilk uluslararası deneyimini yaşadı. İstanbul ekibi, 12 Yaş Altı kategorisinde turnuvaya katıldı.
Kırmızı beyazlılar, ilk maçında Çin'i 5-0, ikinci maçında Katalunya'yı 5-1 mağlup etti, Amerika Birleşik Devletleri'ne ise 3-0 yenildi. İstanbul ekibi, Japonya'yı 3-0, Brezilya'yı da 2-1'lik skorla geçti. Son maçında Brezilya'nın bir diğer takımıyla karşılaşan kırmızı beyazlılar karşılaşmadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçlarla FCBEscola İstanbul Avea, 4 galibiyet, 2 mağlubiyetle 32 takım arasında 10. sırada yer aldı. Turnuvanın kapanış törenine Barcelona takım kaptanı Xavi Hernandez de katıldı.
Organizasyon sonrası açıklamalarda bulunan Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir, turnuvaya katılan çocukların FCBEscola İstanbul Avea futbol okullarında yalnızca birkaç aydır eğitim aldıklarına ve buna karşın uluslararası bir turnuvada mücadele edecek yetkinliğe ulaştıklarına dikkat çekti. Akdemir, “Okullarımızda eğitim gören çocukların her biri futbolun özüne yakışır biçimde tekniğiyle, mücadele hırsıyla, centilmenliğiyle örnek birer sporcu olarak yetişiyor. İlk uluslararası turnuva deneyimini yaşayan çocuklarımızın günün birinde dünya kupasını Türkiye'ye getiren takımın bir parçası olacağına inanıyorum. Hepsiyle gurur duyuyorum” diye konuştu.
FCBEscola Okulları Direktörü Xevi Marce ise Avea'ya teşekkür ederken " FCBEscola Uluslararası Futbol Turnuvası'nda bir Türk takımını görmekten mutluluk duyduk. FCBEscola İstanbul Avea'dan yetişen öğrencileri günün birinde Türk Milli Takımı'nda da görmek bize gurur verir" dedi.

