Galatasaray'dan ardı ardına sert açıklamalar

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe İkinci Başkanı Semih Özsoy’un derbi sonrasında yaptığı açıklamalara ve Türkiye Futbol Federasyonu'na yönelik sert mesajlar yayınladı.

NTV Spor 15.04.2019 - 18:49
Son Güncelleme: 15.04.2019 - 19:27
Galatasaray'dan ardı ardına sert açıklamalar

Galatasaray Kulübü, Süper Lig'in 28. haftasında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından Fenerbahçe İkinci Başkanı Semih Özsoy'un yaptığı açıklamalara resmi internet sitesinden yanıt verdi.

SEMİH ÖZSOY NE DEMİŞTİ ?

GALATASARAY'DAN MHK'YE ZİYARET

Semih Özsoy'un açıklamalarının suç niteliği taşıdığının belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Fenerbahçe Kulübü ikinci başkanının, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından yaptığı mesnetsiz açıklamalar, sadece Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'na göre değil, daha önemlisi Türk Ceza Kanunu'na göre suç niteliğindedir. Galatasaray Kulübünün temelleri; demokrasi, insan hakları ve Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetimizin temel değerleri üzerine inşa edilmiştir. Rakip takım ikinci başkanının; sorumsuz, eleştiri sınırlarını aşan söylem ve iftiraları hakkında kulübümüz tarafından gerekli hukuki girişimler yarın başlatılacaktır. Galatasaray'ın adını bir terör örgütü ile ananların, kendi geçmişlerine bakmalarını tavsiye ederiz."

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy, maç sonu yaptığı açıklamada, "Fatih (Terim) hocanın, 'Bizim burada güzel anılarımız var.' dediği, bizim en kötü günümüzde, başkanımız ve yöneticilerimiz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) iftiralarıyla hapisteyken aldıkları şampiyonluk. Bir daha öyle bir şey olamayacağı için, bir daha öyle günleri göremeyeceklerini düşünüyorum." demişti.

"TUZAKLARA, İFTİRALARA RAĞMEN..."

Galatasaray Kulübü yaptığı açıklamanın ardından bir sert mesaj daha paylaştı.

Kara Pazar başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"14 Nisan Pazar günü Fenerbahçe ile oynadığımız derbinin hakemi Ali Palabıyık, basiretsiz ve taraflı kararlarıyla maçın sonucuna doğrudan tesir etmiştir.

Maçın sona ermesiyle birlikte başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere ilgili kurullar nezdinde gerekli girişimler başlatılmıştır. Bu çerçevede söz konusu makamlar tarafından gerekli adımların atılmasını ivedilikle beklemekteyiz.

Ayrıca, VAR sisteminin uygulandığı bazı ülkelerde olduğu gibi Fenerbahçe-Galatasaray maçının VAR kayıtlarının açıklanmasını da Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bir kez daha talep ediyoruz.

Saha içinde ve saha dışında kurulan tuzaklara, iftiralara rağmen, şampiyonluk yürüyüşümüz kararlılıkla devam etmektedir."

Sayfa Yükleniyor...