Inter'de top koşturan Hakan Çalhanoğlu, kariyeri ve geleceğiyle ilgili İtalyan basınına açıklamalar yaptı. Futbolu bıraktıktan sonra icra etmek istediği görevi de dile getiren Çalhanoğlu, Inter ile yeni sözleşme transfer iddialarına da değindi. Detaylar haberimizde...

Hakan Çalhanoğlu, La Gazzetta dello Sport'a özel açıklamalar yaptı. Milli futbolcu, emeklilik sonrası kariyeriyle ilgili planlarını da anlattı.
Fiziksel olarak durumu sorulan Çalhanoğlu, "İyiyim. Dünya Kupası'nın ardından dinlenmem için bana birkaç gün daha fazla süre tanıdığı için Chivu'ya teşekkür ediyorum. Zihinsel olarak biraz tükenmiştim, toparlanma fırsatı buldum. Şimdi çalışmalar ağır geçiyor, çok koşuyoruz ama giderek daha iyi duruma geliyorum" ifadelerini kullandı.

DÜNYA KUPASI
2026 Dünya Kupası'ndaki hayal kırıklığının sebebi sorulan milli futbolcu, "Önemli bir şey başaracağımızı düşünüyorduk. 24 yıl sonra büyük bir hayalin peşinden gidiyorduk ama umduğumuz gibi olmadı. Ne yazık ki futbolda bunlar yaşanabiliyor. Kaptan olarak çok üzgünüm çünkü bizim ülkemiz futbola çok tutkulu. Ama önümüze bakmalıyız. Ben pes etmiyorum ve 2030'da yeniden denemeye hazırım" dedi.

Şut kabiliyetinin nereden geldiği sorulan Hakan Çalhanoğlu, "Bir kısmı yetenek, diğer kısmı ise çalışmakla ilgili. Daha çocukken babamla birlikte şutun gücü ve isabeti üzerine çalışırdım. Daha sonra Waldhof Mannheim altyapısındaki bir antrenör beni geliştirdi: Stefan Gross. Kendisi Brighton'da oynayan Pascal Gross'un babası." şeklinde konuştu.

"Çalhanoğlu gibi oyun kurucular neden artık eskisi kadar tercih edilmiyor?" şeklindeki soruya cevap veren deneyimli isim, "Zor bir soru. Belki benim farkım, geçirdiğim süreçten kaynaklanıyor. 10 numara olarak başladım; oyun görüşümü ve taktik zekamı geliştirdim, ardından 6 numaraya dönüştüm. Ama bence çok sayıda iyi orta saha oyuncusu var. Belki onların farklı özellikleri bulunuyor." sözlerini sarf etti.
Inter ile yeni sözleşme konusuna değinen Çalhanoğlu, "Gelecek bana bağlı değil, kulübe bağlı." dedi. Milli futbolcu bunun üzerine gelen "Ama bu aynı zamanda size de bağlı." şeklindeki reaksiyona ise şu yanıtı verdi:
“Hayır, çünkü sözleşme yenileme konusunda herhangi bir görüşme olmadı. Ben bir futbolcuyum ve futbol oynamaya odaklanıyorum. Ama beş yıl içinde çok güzel işler yaptığımızı düşünüyorum: 8 kupa kazandık, 2 Şampiyonlar Ligi finali oynadık. Taraftarlar beni seviyor, ben de onları seviyorum. Ne olacağını göreceğiz.”

"Öyleyse neden her yıl İstanbul'dan bir teknik direktör ya da başkan, Çalhanoğlu'nun Türkiye'de oynamak istediğini söylüyor?"
“Açıkçası ismimin neden sürekli gündeme getirildiğini anlamıyorum. Milli takımın kaptanıyım. Kulüp başkanlarıyla konuşup onlardan gelen başka oyuncularla ilgili sorulara veya tavsiyelere cevap vermem normal ancak transfer işlerini menajerim yürütüyor. Herhangi bir şüpheniz varsa ona sorabilirsiniz.”
“İLERİDE KENDİMİ TFF BAŞKANI OLARAK GÖREBİLİYORUM”
Aktif futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonraki planları sorulan Çalhanoğlu, "Henüz karar vermedim. Kesinlikle teknik direktör olmayacağım. Belki menajer ya da sportif direktör olurum ama kendimi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak da görebiliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.
