Genel Kurulda 3 maddeye ret

Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul toplantısında 10 fıkradan oluşan yetki taleplerinden 3'ü reddedildi.

NTV Spor 29.09.2018 - 19:14
Son Güncelleme: 29.09.2018 - 21:47
Genel Kurulda 3 maddeye ret

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, gündemin en önemli maddelerinden biri oylandı. Dördüncü madde olan ve 10 fıkradan oluşan yetki taleplerinden 3'ü reddedildi.

 

Yönetim kurulu adına kritik öneme sahip Adası, Mecidiyeköy'deki arsa ve Beyoğlu'ndaki bina üzerinde istenen yetkiler alınamadı.

Oylama sonucunda alınan kararlar şöyle:

Galatasaray Spor Kulübü Derneğinin ve bağlı iştiraklerinin her türlü kredi, borç ve teminatlarının yeniden yapılandırılması, yeni yapılacak olan kredi sözleşmeler için menkul veya gayrimenkullerin değerlendirilmesi konusunda yönetime yetki verildi.

Yeni bir gayrimenkul, ayni hakkın veya gayrimenkullerin, ayni hakların derneğin mal varlığına kazandırılması, yeni tesisler oluşturulması, hazine veya belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapıların satın alınmasının değerlendirilmesi konusunda yönetim istediği yetkiyi aldı.

Derneğin tasarrufu altında veya mülkiyetinde bulunan taşınmaz ve tesislerin kısmen veya tamamen kiraya verilmesi, tahsisi, bu taşınmazlarla ilgili işletme ve ortaklık sözleşmesi yapılması hususlarında yönetim kuruluna yetki tanındı.

Yönetim kurulunun kulübün Mecidiyeköy arsasını farklı yöntemlerle değerlendirilmesi için istediği yetki, üyelerin oylamasına sunuldu. Uzun süren sayımdan sonra salon ikiye ayrıldı. Oylama sonucunda yönetimin yetki talebi reddedildi.

Beyoğlu'nda Hasnun Galip Sokak'ta bulunan binanın farklı yöntemlerle değerlendirilmesi konusu yönetim kurulunun yetki talebi kabul edilmedi.

Kemerburgaz'da yapılması planlanan yeni kamp tesisiyle ilgili farklı işlemlerin yapılabilmesi konusunda yönetime yetki verildi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne yapılması planlanan spor salonu ile ilgili farklı işlemler için yönetim kurulunun yetki talebi olumlu sonuçlandı.

'in seçim vaatlerinden olan kurulması planlanan Teknokent ile ilgili konularda işlem yapılabilmesi için yönetim kuruluna yetki verildi.

Galatasaray Adası ile ilgili işlemlerin yapılması ve adanın farklı yöntemlerle değerlendirilmesiyle ilgili yönetim kurulunun yetki talebi kabul edilmedi.

Kulüp başkanı Mustafa Cengiz, adanın ayni sermaye olarak kullanmayacağına, ipotek olarak vermeyeceğine, 3. kişilere kiraya verilmeyeceğine ve satılmayacağına dair genel kurula yazılı taahhütte bulunmuştu.

Riva'daki arazide bulunan okul alanının kulüpten devriyle ilgili istenen yetki alındı.

GENEL KURULDA GERGİNLİK
Olağanüstü genel kurulda 4. maddenin oylanmasında gerginlik yaşandı.

Maddenin 4. fıkrasında oy sayımı sonunda yönetim kurulunun talebi reddedildi. Bunun üzerine olumsuz oy veren üyeler, ilk 3 fıkranın da sayım sonucu belirlenmesini istedi.

Bu sırada Metin Ünlü'nün kürsüye çıkmasına olumlu oy verenler tepki gösterdi. Divan başkanı Metin Aslan, Ünlü'ye söz verdi. Ünlü'nün ilk 3 fıkranın kararının değişmeyeceğini söylediği konuşmasının ardından ortam yumuşarken, oylamaya 5. fıkra ile devam edildi.

TOPLANTI 11.5 SAAT SÜRDÜ
Galatasaray Kulübünün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, sona erdi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Mustafa Cengiz yönetimi, basketbol ve voleybol branşlarının düzenli ve sağlıklı bir mali yapıya kavuşturulması amacıyla, çoğunluk hisselerinin kulübe ait olması şartıyla iki ayrı anonim şirket kurulması konusunda üyelerden yetki istedi.

Ayrı ayrı yapılan oylama sonucunda Galatasaray Basketbol Anonim Şirketi ve Galatasaray Voleybol Anonim Şirketi kurulması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmedi.

Kulübe üyelik ücretleri, A Grubu için bin 200, C Grubu için 2 bin 500, D Grubu için 5 bin, E Grubu için 20 bin lira olarak belirlendi.

Sarı-kırmızılı kulüpte, 1 Ocak 2019 itibariyle yıllık üyelik aidatı ise 400 lira olarak güncellendi.

Oylamanın ardından olağanüstü genel kurul toplantısı tamamlandı. Saat 10.00'da başlayan toplantı, 11 saat 30 dakika sürdü.

Sayfa Yükleniyor...