Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri 2024 ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri, SSK, BağKur ve Emekli Sandığı emeklileri tarafından araştırılıyor. Son olarak geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda ikramiyeler 3.000 lira olarak hesaplara yatırılmıştı. Bu yılda benzer şekilde emekli bayram ikramiyeleri 3.000 lira olacak. Emeklilerin yanı sıra şampiyon sporcular, dul ve yetim maaşı alanlar, köy korucuları ve diğer birçok hak sahibi ikramiyelerden yararlanabilecek. Emekli ikramiyeleri, maaş alınan banka aracılığıyla hesaplara yatırılacak. Dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre ödenecek. Peki Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte, ikramiye ödemelerine ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 16.05.2024 - 17:53
Son Güncelleme: 16.05.2024 - 17:53
Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri 2024 ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?

Emekli bayram ikramiyeleri son yapılan artışla beraber 3.000 lira oldu. Bayram ikramiyesi ödemeleri için geri sayım başlarken gözler ödeme tarihlerine çevrildi. Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri, tahsis numarasının son hanesine göre farklı günlerde yatırılacak. Emeklilerin yanı sıra sosyal destek ödemelerinden yararlananlarda ikramiyelerin yatıp yatmayacağını merak ediyor. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri internet üzerinden sorgulanabiliyor. Ödemeler başladıktan sonra e-Devlet üzerinden sorgulama yapılabilecek. Peki Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte, ikramiyelere ilişkin son gelişmeler…

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYE ÖDEME TARİHİ 2024 NE ZAMAN?

Kurban Bayramı’nın 1. günü bu yıl 16 Haziran’a denk geliyor. Bayramdan 1 hafta önce ikramiye ödemelerinin başlaması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı henüz ikramiye ödeme takvimini duyurmadı.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlarken ikramiye ödemeleri 2 Nisan’dan itibaren yatırılmıştı. Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleriyle ilgili açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ŞARTLARI NELER?

Emekli maaşı alanlar,

Dul ve yetim maaşı alanlar,

65 yaş (yaşlılık) parası alanlar,

Şampiyon sporcular,

Vazife malullüğü aylığı alanlar,

Güvenlik korucuları,

Terörden zarar gören sivil vatandaşlar,

Muharip gaziler,

Şehit yakınları,

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR DİKKAT

Dul ve yetim maaşı alanlara, bayram ikramiyesi hisse oranlarına göre yatırılacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine %50 oranında ödeme yapılıyor. Çocuklara ise yetim maaşı olarak %25 hisse oranında ödeme yapılıyor. Vefat eden sigortalının çocuğu olmaması durumunda ödeme %75’e yükseliyor. Emekli bayram ikramiyeleri de bu hisse oranına göre yatırılacak.

Sayfa Yükleniyor...