
Galatasaray, Olimpiyat Stadı'nda iki pası birarada yapamasa da Baros'un golüyle İstanbul Belediye'yi mağlup etti.
İSTANBUL/MERT AYDIN- Haftalardır Fenerbahçe ile Galatasaray hep aynı puanı alıyorlar. Fenerbahçe, Ankaraspor'a yenilince onlar için de tehlike çanları çalıyor muydu? Rakip, Kadir Topbaş'la yeni bir seçim galibiyetine imza atan dünyanın en uzun isimli takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'du (Aslında özellikle Gal amatör takımlarının adlarında kaç harf olduğunu üşenmeyip sayacağım. O zaman Belediye bir zafer de orada kazanır mı göreceğiz). Hem de adı Galatasaray için geçen ve hatta geçen sezon direkten dönen Abdullah Avcı'nın ve tabii ki Arif Erdem'in yönetimindeki Belediye.
Fenerbahçe maçından sonra cezalarla dağılan Galatasaray daha 10. dakika oynanırken Emre Güngör'ün sakatlığının nüksetmesiyle yıkıldı. Bu çocuğa bir rahat verseler de çalışıp tamamen sağlam olsa. Hep oynamaya başlayınca sakatlanıyor. Sonnda futbol yaşamı bitmesin Emre'nin. Savunmada bugüne kadar bir türlü güvenilmeyen Semih'in yanına Hakan yanaştı. Volkan da sola geçti.
Galatasaray, Arda'nın yokluğunda Lincoln'e daha fazla ihtiyaç duyuyordu. Ama herhalde güzel hava, ona Brezilya'yı hatırlattı. Çimlerde gönlünce koşturdu. Galatasaray'ın orta sahadaki pasifliği Belediye'ye top çalma imkanları sağladı. Ama onlar da getirip getirip pozisyonu yaratamadı. 22'de İbrahim Akın'ın sol çaprazdan şutu üstten dışarı gitti. İlk yarının en önemli pozisyonu 26'da geldi. Efe sağ çaprazdan şutladı. De Sanctis direk dibinde kornere çeldi.
56'da Erman solda, Serkan Kurtuluş'u saha kenarına yollayıp oyundan çıkmasına neden oldu. Ama çaprazdan şutu kaleye paralel gitti. 62'de İbrahim'in kullandığı serbest atışa Bebbe kafayı vurdu. De Sanctis uçarak kornere gönderdi. 66'da Nonda sağdan söktü geldi. Ortasına Baros dokundu: 0-1.
Adnan Polat'ın 7'de 7 isteği şimdilik imkan dahilinde. Ancak bu futbola karşı İstanbul Belediye gibi bal yapmayan arı bulabilirler mi bir daha? Lincoln gitmek ister gibi oynuyor, Kewell bir yerden sonra oyundan düşüyor. Nonda'nın ekstra hareketi olmasa Belediye önünde neredeyse pozisyon bulamadan maçı bitireceklerdi. Belediye'ye gelince. Bu gidişle Bank Asya 1.Lig için düz koşulara başlayabilirler.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE-GALATASARAY: 0-1
Hakemler: Hüseyin Göçek, Bülent Gökçü, Alpaslan Dedeş
İstanbul Belediye: Behram, Kus, Cesario, Barbosa, Gökhan Süzen, Efe (73 Ali), Zeki (67 Serhat) , Tjikuzu, Erman (82 Gökhan Kaba), Bebbe, İbrahim
Galatasaray: De Sanctis, Serkan Kurtuluş (56 Nonda), Emre Güngör (10 Volkan), Semih, Hakan, Barış, Ayhan, Mehmet Topal, Kewell, Lincoln, Baros (82 Yaser)
Gol: Baros (66)
Sarı Kartlar: Gökhan Süzen, Barbosa