
Trabzonspor, ligin 24 haftasında 30 puan kazanırken, 42 puan kaybetti ve ligde en kötü performanslarından birini gösterdi. Teknik direktör Tolunay Kafkas ile kan değişikliğine giden Karadeniz ekibi, kötü gidişatı durduramadı.
Spor Toto Süper Lig'de dün Kasımpaşa'ya deplasmanda 2-0 mağlup olan Trabzonspor'da kayıplar, kazançlardan daha fazla oldu.
Bordo-mavili takım, 72 puan dağıtılan ligin 24 haftalık bölümünde 30 puan kazanırken 42 puan kaybederek ligde tarihinin en kötü performanslarından birini gösterdi.
Ligde 24. hafta sonunda 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 mağlubiyet ile 30 puan toplayıp 10. sırada yer alan bordo-mavililer, düşme hattının ilk sırasında yer alan Sanica Boru Elazığspor'dan 3 puan fazla toplayabildi ve tehlikeli bölgeden uzaklaşamadı. KAN DEĞİŞİKLİĞİ FAYDA SAĞLAMADILigin 19. haftasında Sanica Boru Elazığspor'a deplasmanda 3-1 yenildikten sonra Teknik Direktör Şenol Güneş'in takımdan ayrılmasının ardından göreve getirilen Tolunay Kafkas da kötü gidişatı durduramadı.
Teknik Direktör Güneş yönetiminde 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile 24 puan toplayan bordo-mavililer, düşme hattının 4 puan önünde 10. sırada yer alırken, Tolunay Kafkas ile sıralamadaki yerinden kurtulamadı.
Karadeniz ekibi, Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetiminde ligde 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ile düşme hattının 3 puan önünde bulunuyor.
Bordo-mavililer, Kafkas döneminde Gaziantepspor'u 4-1, Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenerken, Sivasspor ve Kasımpaşa'ya 2-0, Fenerbahçe'ye ise 3-0 mağlup oldu. ATTIĞI YEDİĞİNDEN FAZLATrabzonspor, Kafkas döneminde oynadığı 5 lig maçının 3'ünde gol atma başarısı gösteremedi.
Karadeniz ekibi, bu 5 maçta 5 gol kaydederken kalesinde ise 8 gol gördü. KAFKAS DÖNEMİNDEKİ 5 MAÇTrabzonspor'un Teknik Direktör Tolunay Kafkas döneminde ligde oynadığı 5 maç ve aldığı sonuçlar şöyle:Trabzonspor-Gaziantepspor: 4-1Sivasspor-Trabzonspor: 2-0Trabzonspor-Fenerbahçe: 0-3Mersin İdman Yurdu-Trabzonspor: 0-1Kasımpaşa-Trabzonspor: 2-0
TAKIMIN EN GOLCÜ İSMİNE FORMA YOK!Trabzonspor'da ilk sezonunda bekleneni veremeyen ancak bu sezon ligin 10. haftasından itibaren forma şansı bulmasıyla bordo-mavili takıma önemli katkılar yapan Adrian Mierzejewski, son 3 maçta görev alamadı.
Teknik Direktör Tolunay Kafkas, ligin 22. haftasındaki 3-0'lık Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından orta alan oyuncu Adrian'a forma şansı vermedi.
Kafkas, ligin 23. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında 18 kişilik maç kadrosuna almadığı oyuncuyu, bu maçın ardından Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Medical Park Antalyaspor maçında yedek soyundurdu ancak sahaya sürmedi. Son olarak Kasımpaşa maçı için İstanbul'a giden kafilede yer alan Adrian, yine 18 kişilik maç kadrosuna giremedi. Geçen sezon başında 5 milyon 250 bin euro bonservis bedeli ile transfer edilen Adrian, ligde 10'uncu haftadaki Medical Park Antalyaspor maçında 1, 11'inci haftadaki Akhisar Belediyespor maçında 2 gol, Gaziantepspor maçında da 1 gol atarak 4 gol kaydetti. Adrian, Olcan Adın ile birlikte bordo-mavili takımın ligdeki en golcü oyuncusu durumunda bulunuyor.
Adrian, Ziraat Türkiye Kupası'nda attığı gollerle takımına adeta hayat verdi. Bordo-mavili futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa ile deplasmanda oynanan ve bordo-mavili takımın 1-0 yenik götürdüğü karşılaşmanın 88. dakikasında attığı golle skoru 1-1 yaparak maçın uzatmalara gitmesini sağladı. Daha sonra geçilen seri penaltı atışlarında rakibini eleyen Karadeniz ekibi, gruplara kaldı.
Polonyalı oyuncu, bordo-mavili takımın grupta 2-0 galip geldiği Eskişehirspor maçında 1 gol, 3-2 kazanılan Medical Park Antalyaspor maçında 2 gol, 3-0 kazanılan Mersin İdmayurdu maçında da 1 gol attı. 5 gol atan Adrian, takımının kupadaki başarısında da önemli rol oynadı.