Bugün hangi kurumlar kapalı? 23 Nisan bankalar, kargo firmaları, noter, borsa, eczaneler, sağlık ocakları ve PTT kapalı mı, açık mı?

23 Nisan Salı günü özellikle bankalarda para transferi, ödeme ve kredi işlemleri yapmak isteyenler bankaların çalışma durumunu merak ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü bugün Türkiye genelinde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlanacak. Belediye, kaymakamlık, muhtarlık, valilik gibi kamu kurumlarının tamamı bugün kapalı olacak. Vatandaşlar ise banka, noter, borsa, eczane, sağlık ocağı, PTT gibi kurumların çalışma durumunu araştırıyor. Peki 23 Nisan bankalar, kargo firmaları, noter, eczane, sağlık ocağı ve PTT açık mı, kapalı mı? İşte, bugün kapalı olan kurumlar…

Haber Merkezi - NTV Spor 23.04.2024 - 12:33
Son Güncelleme: 23.04.2024 - 12:33
Bugün hangi kurumlar kapalı? 23 Nisan bankalar, kargo firmaları, noter, borsa, eczaneler, sağlık ocakları ve PTT kapalı mı, açık mı?

Salı günü banka, , kargo, eczane, gibi işletmelerin çalışma durumu merak ediliyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda okullar ve üniversiteler kapalı olacak. Noterlerde alım ve satım işlemi yapacaklar, kargo bekleyenler ise çalışma günlerine odaklandı. 1 Ocak Yılbaşı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil olduğundan noter, kargo firmaları, eczaneler, sağlık ocakları ve kapalı oluyor. Benzer şekilde dini bayramlarda da bu kurumlar faaliyetlerine ara veriyor. Peki 23 Nisan bankalar ve borsa açık mı, kapalı mı? Bugün noter, kargo, eczaneler, sağlık ocakları ve PTT açık mı, kapalı mı? İşte, kurumların çalışma durumları…

23 NİSAN BANKALAR VE BORSA AÇIK MI?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kamu bankaları ve özel bankalar 1 gün tatil olacak.

Benzer şekilde borsada alım-satım işlemleri ve diğer işlemler resmi tatil sebebiyle olmayacak. Borsa İstanbul, bankaların çalışma durumlarına göre faaliyet gösterdiğinden bugün kapalı olacak.

Bankalar ve borsa 24 Nisan Çarşamba günü faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek. Havale işlemleri aynı bankalar üzerinden yapıldığından bugün gerçekleştirilebilecek. EFT işlemleri ise ertesi gün hesaplara geçiyor. FAST sistemi üzerinden para transferi yapılabilir.

BUGÜN KARGO FİRMALARI VE PTT ÇALIŞIYOR MU?

PTT kamu kurumu olduğundan hem kargo hem de şubeleri bugün kapalı olacak. MNG, Sürat, Yurtiçi, Aras gibi özel kargo şirketleri de benzer şekilde Salı günü hizmet vermeyecek. Kargo firmaları çalışmaya 23 Nisan Çarşamba günü kaldığı yerden devam edecek.

23 NİSAN SALI VE SAĞLIK OCAKLARI KAPALI MI?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda eczaneler nöbetçi usulü çalışacak. Vatandaşlar yaşadıkları il ve ilçelerdeki nöbetçi eczaneleri e-Devlet üzerinden sorgulayarak görüntüleyebilirler. Sağlık Ocakları veya diğer bir ifadeyle Aile Sağlığı Merkezleri ise bugün tüm gün kapalı olacak.

BUGÜN NOTERLER AÇIK MI?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olduğundan noterler kapalı olacak. Noterler Çarşamba günü normal işleyişlerini sürdürecek.

Sayfa Yükleniyor...