Sahte taraftar iddiasının arkasındaki gerçek: Futbol sevgisi

Katar Dünya Kupası'nda sahte taraftarların yer aldığı iddiası bir süre gündemi meşgul etmişti. Özellikle aslen Arjantinli olmayan taraftarların fazlalığı dikkat çekmişti.

NTV Spor 08.12.2022 - 22:28
Sahte taraftar iddiasının arkasındaki gerçek: Futbol sevgisi

2022 'nda taraftarlarının bazılarının sahte olduğu iddia edilmişti. hükümetinin seyirci azlığını kapatmak için para karşılığı taraftar tuttuğu belirtilmişti. 

'in taraftar sayısının çokluğu bu tartışmaların merkezinde yer aldı. Oynanacak çeyrek final karşılaşmasında da 35 bini aşkın Arjantin taraftarının yer alması beklenirken; sadece 2-3 bin civarında Hollanda taraftarının olacağı tahmin ediliyor. 

Rus basını, turnuvada yer alan farklı milletlerden Arjantin taraftarlarıyla röportaj yaptı. Hepsi kupanın heyecanını yaşamak için geldiklerini belirtirken; bazılarının turnuvaya gelebilmek için tarlalarını sattıkları iddia edildi. 

"Arjantin formalıları görünce şaşırdık"

Arjantinli taraftarlardan birisi; "İlk günden aslen Arjantinli olmayan bu kadar çok insanın üzerinde Arjantin forması gördüğümüz için şaşırdık." dedi. 

"Tarlalarını satanlar oldu"

Bir Bangladeşli taraftar ise; "Maradona'dan beri, çocukluğumdan beri Arjantin taraftarıyım.  Büyük bir Messi fanıyım. Kendi milli takımımız çok kötü durumda, ülkemizde Arjantin büyük ilgi görüyor. Katar'a gelip onu izleme şansını değerlendirdim. Bazılarımız burada çalışıyor ve yaşıyor; bazılarımız ise Bangladeş'den geldi. Messi'yi izleyebilmek için tarlalarını satanlar oldu. Futbolu seviyoruz." sözlerini sarf etti. 

🏆TIKLA: DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

"Kimse bize para ödemedi"

Hindistan'den geldiğini belirten bir taraftar; "1998'den beri Arjantin'i destekledim. Bize kimse para ödemedi, bu doğru değil. Hindistan'dan buraya gelip Dünya Kupası'na şahit olabildiğimiz için mutluyuz. Kerala'dan geldik. Oraya giderseniz, dünyanın en çılgın taraftarlarını görürsünüz." açıklamasında bulundu. 

Yine Hindistanlı taraftarın arkadaşı da; "Özellikle Brezilya ve Arjantin'i seviyoruz. Tabii ki bunun nedeni Pele ve Maradona'ydı. Şimdi ise Messi ve Neymar'la devam ediyor. Pele ve Maradona, Kerala'da birer ikondur. Ülke başkanının ismini bilmeyenler bile olur ama Ronaldo ve Kaka'nın kim olduğunu herkes bilir." dedi. 

Sahte taraftar iddiası neydi?

Katar'ın, bazı taraftarları para karşılığında tuttuğu iddia edildi. Videoları yayınlayan hesap, bir Katar tanıtım platformuna aitti.

Bazı ülkeler Katar'daki yaptırımlar nedeniyle Dünya Kupası'nı boykot ediyor.

Katar'ın boykottan etkilenmediğini göstermek için böyle bir hamle yapmış olabileceği de konuşuldu.

Katar'dan yalanlama geldi

Katar Dünya Kupası CEO'su Nasser Al Khater, konuyla ilgili bir açıklama yaptı;

"Özellikle İngiliz ve Fransız gazetelerinde yayınlanan bazı haberler tamamen asılsızdır. Bu, Katar'ın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma yeteneğini çarpıtma ve sorgulama girişimidir. Katar, Dünya Kupası'na ev sahipliği hakkını kazandığından beri 12-13 yıldır bu turnuvanın imajını bozmak için sürekli girişimler oldu. Bunların hepsine alıştık. Yakında inşallah olağanüstü bir şampiyona düzenleyeceğiz.

Üzüldüğüm şey; bu Katar'da yaşayan bir grup insanı küçük düşürme girişimidir. Bazıları 30-40 yılı aşkın süredir Katar'da ikamet etmekte. Onları Dünya Kupası için kiralanan işçiler olarak nitelendirmek küçümseyici bir ifade. Dünya Kupası için 3.1 milyon bilet sattık. Katar vatandaşlarının çoğu futbolun büyük fanatiğidir. Bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu teyit ediyoruz. Ayrıca tüm Katar sakinlerine bu turnuvanın sizin olduğunu söylemek isteriz. Bu, herkes için bir turnuva. Bu, Katar'ı ve halkını temsil eden bir turnuvadır. Körfez'i ve bölgeyi de temsil ediyor."

Sayfa Yükleniyor...