Ada'nın kaderi belli oldu!

Galatasaray Genel Kurulu, Galatasaray Adası'nın kaderini belirlemek için olağanüstü toplandı. Yapılan oylama sonucunda Galatasaray Adası'nın sosyal tesis olarak kullanılması kararı çıktı.

NTV Spor 14.11.2015 - 11:52
Ada'nın kaderi belli oldu!

Galatasaray Kulübü Genel Kurulu, kira sözleşmesi 30 Kasım'da sona erecek Galatasaray Adası'nın yeni dönemde nasıl değerlendirileceğini karara bağlamak üzere olağanüstü toplandı. 

Genel Kurul, Ada'nın sosyal tesis olarak kullanılmasını oy çokluğu ile kabul etti.

Mels Turizm firması ile olan kira sözleşmesi 30 Kasım 2015 tarihinde sona erecek Galatasaray Adası'nın yeni dönemde nasıl değerlendirileceğini karara bağlamak üzere Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul, 938 üyenin katılımıyla yaklaşık 5 saat sürdü.

Genel kurulda görüşmeler bölümünün tamamlanmasının ardından, Galatasaray Adası'nın yeni dönemde kullanım şeklini belirleyecek iki seçenek için oylama bölümüne geçilirken, divan başkanlığını üstlenen Metin Ünlü'nün sağlıklı sonuç alınabilmesi adına kapalı oy kullanılması önerisi kabul edilmedi.

Üyeler, "Galatasaray Adası'nın kulüp üyeleri, aile bireyleri ile onların yakınları ve konuklarına, sporculara, kulüp tüzüğünde belirtilen koşullar içinde sosyal tesis olarak kullanılması" veya "Gelir sağlamak amacıyla, üyelerin bir kısım haklarının da saklı kalmasını sağlayarak, 11 Temmuz 2015 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısında alınan kararlar dairesinde üçüncü kişilere kiralanarak, tahsis ederek veya işletme sözleşmesi ile işlettirilmesi" seçeneklerini oyladı.

El kaldırılarak yapılan açık oylamada, üyelerin büyük bölümü adanın sosyal tesis olarak kullanılması seçeneğini tercih etti. Bu seçeneği isteyen üyelerin büyük çoğunlukta olması nedeniyle tek tek sayım yapılmayarak, oy çokluğuyla karar alındı.

SABAH TOPLANDILAR     
Türk Telekom Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın başlayan olağanüstü genel kurulun divan başkanlığına Metin Ünlü seçilirken, kulüp başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
     
Genel kurul gündeminde Galatasaray Adası'yla ilgili olarak, kulüp üyeleri, aile bireyleri ile onların yakınları ve konuklarına, sporculara, kulüp tüzüğünde belirtilen koşullar içinde sosyal tesis olarak kullanılması ya da gelir sağlamak amacıyla, üyelerin bir kısım haklarının da saklı kalmasını sağlayarak, 11 Temmuz 2015 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısında alınan kararlar dairesinde üçüncü kişilere kiralanarak, tahsis ederek veya işletme sözleşmesi ile işlettirilmesi seçenekleri yer aldı.

Genel kurulun ilk bölümünde yer alan üye sayısının 417 olduğu duyuruldu. Olağanüstü genel kurulun basına kapalı olarak gerçekleştirilmesi yönünde verilen önerge yapılan oylamanın ardından reddedildi.

Toplantının başlangıcında kürsüye gelen Dursun Özbek, Fransa'da yaşanan terör saldırılarını kınadıklarını belirterek, bu üzücü olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.
     
Dursun Özbek, çok önemli bir olağanüstü genel kurul gerçekleştirdiklerini belirterek, Galatasaray Adası'nın gelecekte kullanımıyla ilgili üyelerin tercih edeceği yönde çalışacaklarını söyledi.
     
Çok önemli bir konuyla ilgili olağanüstü genel kurul gerçekleştirdiklerini aktaran Özbek, "Galatasaray Adası, bildiğiniz gibi İstanbul Boğazı'nın ortasında çok kıymetli bir gayrimenkul. Bu çok kıymetli değerimiz, yıllar boyunca hep polemiklere neden olmuş ve tartışılmıştır. İşletme şekli hiçbir şekilde beğenilmemiştir. Bugün kritik bir dönemeçteyiz. Adanın kira sözleşmesi 30 Kasım itibarıyla sona eriyor. Burada stratejik bir karar alınması gereği var" diye konuştu.
     
Adanın gelecek dönemde kullanım şekliyle ilgili olarak, buranın asıl sahibi Galatasaray Genel Kurulu'nun görüşüne başvurduklarını anlatan Özbek, şunları kaydetti: "Buradan çıkacak kararın, başkanı olduğum yönetim tarafından uygulanması için büyük çaba sarf edeceğiz. Bildiğiniz gibi genel kurulun gündemine sunduğumuz iki seçenek var. Neden iki seçenek var  Çok net. Ada her zaman Galatasaraylıların dikkatini çekmiş ve hoşnutsuzluklar olmuştur. Çözülmesi gereken kronikleşmiş bir konu. 'Nasıl bir yöntem seçilirse tatmin olunur' diye düşünerek, genel kurul üyelerinin nabzını tuttuk. Muhtelif görüşler çıktı. İki başlıkta bunları bir araya getirmeye çalıştık. Birinci görüş, sosyal tesis olarak işletilmesi yönünde. Kalamış Tesisleri örneği gibi. Benzer tarzda buranın işletilip, kulüp üyelerinin, sporcuların istifade etmesi isteniyor. İkinci görüş ise adanın ekonomik değerine bağlı olarak, üyelerin yine maksimum istifade edeceği şekilde, kulübe de gelir getirecek bir uygulamaya gidilmesi. Bu iki görüşten hangisini uygulayacağımız, hangisinin peşinden gideceğimiz konusunda, adanın sahibi genel kurulun görüşü çok önemli."
     
"MEVCUT İŞLETMECİ TAHLİYE EDİLECEK"
Dursun Özbek, üyeler hangi yönde karar alırlarsa alsınlar, Galatasaray Adası'nın mevcut işletmecisinin tahliye edileceğini söyledi.
     
"Açıklıkla belirtmek istiyorum ki, her koşulda ada bugünkü şeklinden arındırılacak, mevcut işletmeci tahliye edilecek" ifadesini kullanan Özbek, "Bütün hukuki araçları kullanarak, hukukun gösterdiği yolda ilerleyerek adayı geri alacağız. Adanın, Galatasaray üyelerine ve tüzükte belirten kişilere hizmet etmek üzere en iyi şekilde işletmesini yapmak niyetindeyiz. İşletmeye verilmesi halinde de mevcut işletmeci yine tahliye edilecek" değerlendirmesinde bulundu.
     
Adayla ilgili mevcut kontratın, işletme sözleşmesinin kimseyi tatmin etmediğini aktaran sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Her iki tercihte de işletmeci için tahliye söz konusu. Ödün verme niyetinde değiliz. Yeniden kiraya verilmesi durumunda da üyelerin maksimum menfaatleri ve kullanma hakları gözardı edilmeksizin, yine çok şeffaf uluslararası bir ihale açılarak, en yüksek maddi getiriyi sağlayacak bir tarz benimsenmektedir" şeklinde konuştu.
     
"İKİ TERCİHE DE EŞİT MESAFEDEYİZ"
Dursun Özbek, Galatasaray Adası'nın gelecekte nasıl değerlendirileceği konusunda genel kurul üyelerine sunulan iki tercihe de eşit mesafede olduklarına vurgu yaptı.
     
Genel kurulun kronikleşmiş bir sorun haline gelen konuyla ilgili çözüm yolu bulacağını anlatan Özbek, "Genel kurulun kabul edeceği çözüm şeklinin en büyük savunucusu olacak ve sonuca en hızlı şekilde gidilmesi yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yönetim olarak iki tercihe de eşit mesafedeyiz. Genel kurulun bize önereceği çözümün savunucusu olacağım" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...