Arefe günü sağlık ocakları, hastaneler ve eczaneler açık mı? Bugün (9 Nisan) sağlık kurumları kapalı mı?

Ramazan Bayramı’nın bir gün öncesi arefe günü olduğundan bazı kurumlar yarım gün açık olacak. Sağlık kurumlarının saat kaça kadar açık olacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar ise araştırma yapıyor. Ramazan Bayramı boyunca sağlık ocakları, hastaneler ve eczaneler kapalı olacak. Eczaneler nöbetçi olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ederken hastanelerin ise acil servisleri dışındaki bölümler kapalı olacak. İlaç temin edecekler yaşadıkları bölgedeki nöbetçi eczaneleri e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Peki Arefe günü sağlık ocakları, hastaneler ve eczaneler açık mı, kapalı mı? Bugün sağlık kurumları çalışıyor mu? İşte, çalışma durumlarına ilişkin son bilgiler…

Haber Merkezi - NTV Spor 09.04.2024 - 09:04
Son Güncelleme: 09.04.2024 - 09:04
Arefe günü sağlık ocakları, hastaneler ve eczaneler açık mı? Bugün (9 Nisan) sağlık kurumları kapalı mı?

Bayram tatili memurlar için erkenden başlarken gözler sağlık kurumlarına çevrildi. Özellikle ilaç yazdıracaklar ve aile hekimlerine kontrole gidecekler, sağlık ocaklarının çalışma durumunu merak ediyor. Yurt genelinde sağlık ocakları sabah saat 08.00’de açılırken akşam saat 17.00’de ise kapanıyor. 8-9 Nisan tarihinde kamu kurumları kapalı olurken çalışanlar idari izinli olacak. Peki Bugün Sağlık ocakları, eczaneler ve hastaneler açık mı, kapalı mı? İşte, çalışma saatlerine ilişkin bilgiler…

, KAPALI MI?

8-9 Nisan günü memurlar idari izinli olduğundan sağlık ocakları veya diğer bir ifadeyle Aile hekimleri kapalı olacak. Ramazan Bayramı tatili boyunca benzer şekilde sağlık ocakları kapalı olacak.

?

8 Nisan pazartesi günü eczaneler açık olurken 9 Nisan salı günü arefe olduğundan eczaneler yarım gün açık olacak. Ramazan Bayramı tatili süresi boyunca ise eczaneler kapalı olurken nöbet usulü çalışmaya devam edecek. Vatandaşlar, yaşadıkları il ve ilçelerdeki nöbetçi eczaneleri e-Devlet üzerinden öğrenebilirler.

8-9 NİSAN HASTANELER AÇIK MI?

Hastaneler, 9 Nisan 2024 salı gününe kadar çalışmaya devam edecek. Öğleden sonra ise arefe günü olduğundan resmi tatil başlayacak. Ramazan Bayramı tarihlerinin resmi tatil olarak değerlendirilmesi sebebiyle hastanelerde poliklinikler açık olmayacak. Hastanelerin acil servisleri 7/24 açık olmaya devam edecek.

Sayfa Yükleniyor...