Serdar Topraktepe kupayı getiren taktiği açıkladı

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktep, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç hakkında açıklamalarda bulundu. Topraktepe, saha içinde sık sık yaptıkları oyunun yönünü değiştirmelerle sonuca ulaştıklarını söyledi.

Haber Merkezi - NTV Spor 23.05.2024 - 23:02
Son Güncelleme: 24.05.2024 - 00:44
Serdar Topraktepe kupayı getiren taktiği açıkladı

Teknik Sorumlusu , 'u 3-2 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandıkları maçı değerlendirdi.

Topraktepe maç taktiğiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bordo mavili takımı yenmelerinde yön değiştirmelerin etkili olduğunu belirtti ve "Yön değiştirmelere çok ihtiyacımız vardı bugün çünkü Trabzonspor topun olduğu bölgeye yoğunlaşıp kaptığı toplarla pozisyon aramaya çalıan bir takım." ifadelerini kullandı.

"YÖN DEĞİŞTİRMELERE ÇOK İHTİYACIMIZ VARDI"

"Kupa tek maç, tek maçlar biliyorsunuz zor oluyor. Ben bugün futbolcularımla gurur duydum çünkü maç öncesinde ne istediysek maç içinde hepsini yaptılar. Mağlup duruma düşmemize rağmen maçın genelinde istediğimiz her şey yaptılar. Yön değiştirmelere çok ihtiyacımız vardı bugün çünkü Trabzonspor topun olduğu bölgeye yoğunlaşıp kaptığı toplarla pozisyon aramaya çalıan bir takım. Biz bütün istediklerimizi oyuncularımızdan aldı. Topun kontroü tamamen bizdeydi."

"OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİNDE GECİKTİK"

"75'ten sonra sıkıntılarımız başladı. Ghezzal ve Muleka'nın sakatlıkları nüksetti ve değişiklik yapmaya zorladı bizi. Son 7-8 dakikada Necip'in sıkıntıları başladı. Oyuncu değişikliklerinde aslında geciktik ama neticesinde maçı kazanmayı bildik."

"OYUNCULARA GÖNLÜMÜZÜ AÇTIK"

"Buradaki futbolcuların hepsi üst düzey futbolcular ama sakatlıklar yaşadılar. Bu sakatlıklar oyuncuları geri atıyor. Oyuncularımıza gönlümüzü açtık, karşılıklı iyi ilişkiler sonucunda sahada istediiğimizi onlardan aldık."

"BİZE NE GÖREV VERİRLERSE ORADA OLDUK"

"Ben Beşiktaş'ın her bölümünde çalıştım. Biz Beşiktaş'ın her zaman içindeyiz. Beşiktaş'ın personeli gibiyim ben. Bize ne görev verirseler orada olduk. Her zaman bize ne görev verirlerse orada olmaya çalışacağım."

"LİGE ERKEN HAVLU ATMAK OYUNCULARIMIZI YIPRATTI"

"Taraftarımız muhteşem. Beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım. Lige erken havlu atmak oyuncularımızı yıprattı. Taraftarımız son dakikaya kadar bizi desteklediler. Taraftar mücadele eden bir takımı görünce oyuncularımızı kucakladılar."

"DEVRE ARASINDA CEZA SAHASINDA FAZLALAŞMADIĞIMIZI SÖYLEDİM"

"Devre arasında ben içeri girdim ve her şeyin yolunda olduğunu, bütün istediklerimizi yaptıklarını söyledim. Pozisyonlarda bazen rakip ceza sahasında fazlalaşmadığımızı söyledim. İkinci yarı bu da oldu. İkinci yarının 75. dakiaksına kadar top bizdeydi. Beşiktaş bugün her şeyini verdi. Hepsine çok teşekkür ediyorum."

Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Yunus Murat Ceylan: Oyuncularımız kazanma isteklerini tamamen sahaya yansıttılar

Bu arada karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Yunus Murat Ceylan değerlendirmelerde bulundu. İyi başladıkları mücadelede erken bir golle geriye düştüklerini aktaran Ceylan, “Basit bir hatayla geriye düştük. Golden sonraki reaksiyon çok iyiydi. Oyuncularımız kazanma isteklerini tamamen sahaya yansıttılar. Oyunun tamamı bizim inisiyatifimizde kontrolümüzde geçti. Mağlup durumdan skoru çevirmeyi başardık. İlk yarının sonunda bulduğumuz gol bizim için moral açısında iyi oldu. İkinci yarıya iyi başladık, öne geçtik. Bitime kısa bir süre kala yediğimiz gol ve arkasından verdiğimiz tekrar reaksiyon bize kupayı getirdi. Çok mutluyuz. Oyuncularımız hocamızın teknik taktik detaylara bağlı kaldılar. Kazanmamızda etkisinin olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Teknik sorumlu Serdar Topraktepe’nin Trabzonspor’u analiz yaparken dikkat ettiği noktalara değinen Yunus Murat Ceylan, “Serdar Hoca’nın adına cevap vereyim. Trabzonspor’u analizini yaptığımızda topun olduğu yerlerde çok yoğunlaştıklarını, diğer alanlarda geniş boşluklar bıraktıklarını değerlendirmiştik. Hocamız da bunun üzerinde çok durmuştu. Bu bölgelerden hızlı çıkıp yön değiştirerek geniş alanda rakibi yakalarsak etkili olacağımızı hesaplamıştık. Öyle de oldu” diyerek konuşmasını tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...