19 Mayıs resmi tatil mi, nereler kapalı olacak? 19 Mayıs marketler, eczaneler, hastaneler kapalı mı?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Pazar gününe denk geliyor. Türk gençliğine armağan edilen bu özel günün 105.yıl dönümü yurt genelinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Resmi tatil günlerinde bankalar, eczaneler, hastaneler, aile sağlığı merkezleri ve diğer birçok işletme kapalı oluyor. Kamu kurumları faaliyetlerine bu tarihlerde ara veriyor. 19 Mayıs hafta sonuna denk geldiğinden okullar ve üniversiteler hafta sonu tatilinde olacak. Peki 19 Mayıs resmi tatil mi, hangi gün? 19 Mayıs’ta marketler, eczaneler, hastaneler kapalı mı? İşte, resmi tatil bilgisi…

Haber Merkezi - NTV Spor 18.05.2024 - 23:09
Son Güncelleme: 18.05.2024 - 23:17
19 Mayıs resmi tatil mi, nereler kapalı olacak? 19 Mayıs marketler, eczaneler, hastaneler kapalı mı?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu yurt genelinde düzenlenecek etkinlik, konser ve törenlerle anılacak. Bu anlamlı gün öncesinde özellikle özel sektör çalışanları ise bu tarihin resmi tatil olup olmadığını merak ediyor. Resmi tatil günlerinde çalışanlara ek olarak mesai ödemesi yapılıyor. Benzer şekilde resmi tatil günlerinde birçok işletme faaliyetlerine ara veriyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, resmi tatilde okula gitmiyor. 19 Mayıs tarihi, 1935 yılından itibaren Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Peki 19 Mayıs resmi tatil mi? 19 Mayıs marketler, eczaneler, hastaneler kapalı mı? İşte, merak edilen soruların yanıtı…

?

Ülkemizde dini, milli ve kültürel öneme sahip günler resmi tatil olarak kutlanmaktadır. 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos ve 29 Ekim resmi tatildir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu Pazar günü yurt genelinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

19 MAYIS ECZANELER, HASTANELER, MARKETLER KAPALI MI?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl hafta sonuna denk geliyor. Hafta sonu eczaneler nöbet sistemine uygun olarak çalışıyor.

Vatandaşlar yaşadıkları il ve ilçeleri nöbetçi eczaneleri, e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler.

19 Mayıs Pazar günü zincir marketler ve diğer marketler açık olurken hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümleri resmi tatil olduğundan kapalı olacak.

20 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ?

20 Mayıs Pazartesi günü okullarda eğitim öğretim faaliyetleri devam edecek. Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pazar gününe denk geliyor.

Sayfa Yükleniyor...