Açıklandı: EKPSS sınav sonuçları sorgulama ekranı 2024 | EKPSS sınav sonuçları nasıl görüntülenir?

Son dakika ÖSYM tarafından EKPSS sınav sonuçları erişime açıldı. ÖSYM’den yapılan açıklamada 28 Nisan 2024 tarihinde uygulanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı ve sınav sonuçlarının sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açıldığını duyurdu. EKPSS sınav sonuçları ekranına adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte erişim sağlayabilecek. Sınav sonuç ekranında adaylar sınavdan elde ettikleri toplam puan ve doğru-yanlış cevap sayılarını görüntüleyebilecek. Ayrıca ÖSYM adayların cevap kağıtları ve aday cevaplarını paylaştı. Peki EKPSS sınav sonucu nasıl sorgulanır? EKPSS sınav sonuçları açıklandı mı? İşte EKPSS sınav sonucu sorgulama ekranı 2024

Haber Merkezi - NTV Spor 23.05.2024 - 14:25
Son Güncelleme: 23.05.2024 - 14:25
Açıklandı: EKPSS sınav sonuçları sorgulama ekranı 2024 | EKPSS sınav sonuçları nasıl görüntülenir?

Aldıkları eğitimleri kamu kurumlarında değerlendirmeyi hedefleyen engelli bireyler, EKPSS sınavlarına katılım gösterdi. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adayların katıldığı EKPSS sınavının sonuçları 23 Mayıs Perşembe günü açıklandı. ÖSYM’nin resmi internet sayfasından veya mobil uygulamadan sonuçlar görüntülenebiliyor. Adaylar ÖSYM üzerinden sınav sonuç belgelerini doğrulayabilecek. Sınav sırasında konuşan, kopya çeken ve sınav düzenini bozan adayların sınavları geçersiz sayılacak. EKPSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Sınavlarda 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürürken ağırlıklı puanların en küçüğü 40 en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülecek. Lise mezunu adaylar için EKPSSP1, ön lisans mezunları için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanı hesaplanacak. Peki EKPSS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, EKPSS sınav sonucu sorgulama bilgisi…

EKPSS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'den yapılan açıklamada " 

28 Nisan 2024 tarihinde uygulanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (2024-EKPSS)  değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 23 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

EKPSS SINAV SONUÇLARI ÖĞRENME SAYFASI (açıklandığında aktif olacaktır)

EKPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Sınav ve yerleştirme sonuçları adayların adresine postalanmayacak. Nisan ayında organize edilen sınavlara katılan adaylar sınav sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile beraber sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulayabilecek.

Alternatif olarak adaylar e-Devlet giriş seçeneğiyle birlikte sonuçlara erişim sağlayabilecek. Sisteme giriş yapan adaylar bilgileri doldurduktan sonra sonuç ekranında doğru ve yanlış cevap sayıları, puanları görüntüleyebilirler.

Hatırlatma: İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak. Adaylara ayrıca bir bilgilendirme yapılmayacak.

KURALLARA UYMAYANLARIN SINAVLARI GEÇERSİZ OLACAK

Adayların sınavlarının geçerli sayılması için uymaları gereken kurallar kılavuzda belirtilmişti. Buna göre sınava atandığı salon ve sırada girmeyen, sınav başlamadan önce giriş belgesini teslim etmeyen, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunan, sınav kurallarına uymayan adayların sınavları geçersiz sayılacak.

EKPSS DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

EKPSS sınavlarında uygulanan testlere veirlen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Doğru ve yanlış cevap sayısı saptandıktan sonra doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılacak. Dolasıyıyla EKPSS sınavı değerlendirmesinde 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek.

İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanları hesaplanacaktır.

Sayfa Yükleniyor...