ÖSYM EKPSS taban puanları 2024 | EKPSS tercihleri ne zaman, hangi tarihte başlayacak? EKPSS atama puanları belli oldu mu? (ortaöğretim, ön lisans, lisans)

EKPSS taban puanları, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gündeme geldi. Sınava katılan ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunları son yıllarda atama yapılan puanları yakından takip ediyor. EKPSS sonuçlarına atamalarda tercih yapacak adaylar şimdiden listelerini hazırlamaya başladı. ÖSYM tarafından kılavuz yayınlandıktan sonra EKPSS tercih süreci başlayacak. Ortaöğretim mezunları EKPSSP1 puanıyla, ön lisans mezunları EKPSSP2 puanıyla ve dört yıllık lisans mezunları ise EKPSSP3 puanlarıyla tercih yapabilecek. EKPSS puanının geçerlilik süresi tek yılla sınırlı olmayacak. Yerleştirme işlemlerinde öncelik puanlarda olacak. Peki EKPSS taban puanları açıklandı mı? EKPSS atama puanı kaç, baraj var mı? İşte, merak edilen sorunun yanıtı…

Haber Merkezi - NTV Spor 24.05.2024 - 09:21
Son Güncelleme: 24.05.2024 - 09:21
ÖSYM EKPSS taban puanları 2024 | EKPSS tercihleri ne zaman, hangi tarihte başlayacak? EKPSS atama puanları belli oldu mu? (ortaöğretim, ön lisans, lisans)

EKPSS atama puanları, sınav sonuçlarıyla birlikte gündeme geldi. Sınav sonuçlarının erişime açılmasıyla birlikte adaylar tercih dönemlerinde puanlarını dikkate alarak tercihlerini şekillendirecek. Adaylar 4 yıl boyunca EKPSS puanlarıyla birlikte tercih yapabilecek. EKPSS yerleştirme işlemleri sınav sonuçları ve kura çekimine göre yapılabiliyor. EKPSS sonucuyla yapılacak yerleştirme işlemlerinde adayların puanları ve tercih sıraları belirleyici olacak. EKPSS sonucu ile yerleştirme yapılırken öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasında tutarsızlık olması durumunda söz konusu tercih iptal edilecek. Peki EKPSS taban ve atama puanları belli oldu mu? İşte, konuyla ilgili detaylar…

EKPSS TABAN (ATAMA) PUANLARI AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi son olarak 2024-EKPSS yerleştirme sonuçlarına ilişkin en küçük ve en büyük puanları açıklamıştı.

Puanlar ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyine göre farklılık gösteriyor. Aşağıdaki bağlantılar üzerinden son yapılan atamalardaki taban puanlara ulaşabilirsiniz.

ORTAÖĞRETİM EKPSS TABAN PUANLAR

ÖN LİSANS EKPSS TABAN PUANLAR

LİSANS EKPSS TABAN PUANLAR

EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

2024 EKPSS tercih kılavuzu yayınlanmadığından henüz tercih takvimi netlik kazanmadı. 'nin EKPSS başvuru kılavuzunda aşağıdaki bilgiler yer aldı.

"Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirilir.
Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile
kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık elektronik ortamda kontrol edilir. Bunlardan birinde bile
bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilir"

İlköğretim/ortaokul (Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) dahil)/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile tercihlere göre yerleştirme yapılır. Kura yerleştirmeleri 42 yapılırken; kadrolar için aranan öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilir, bunlardan herhangi birinde bile tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilir.

Sayfa Yükleniyor...