Yaz tatili kaç ay sürecek, 90 gün mü? MEB Okullar ne zaman kapanıyor? İşte, yaz tatili başlangıç ve bitiş tarihi

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri MEB çalışma takvimine odaklandı. Yaz tatilinin başlangıç tarihi yayınlanan takvim ile birlikte belli oldu. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte tatil planlaması yapacaklar okulların kapalı olacağı günleri tercih ediyor. 16 milyon öğrenci okulların kapanmasıyla birlikte karne heyecanı yaşayacak. Ortaokul ve lise öğrencileri Mayıs ayında ortak sınavlara katılacak. Merkezi sınavlar ise Haziran ayının ikinci haftası yapılacak. Hava sıcaklıklarının artış göstermesiyle birlikte tatil planlamaları başladı. 2024-2025 öğretim yılı Eylül ayının ikinci haftası başlayacak. Peki Okullar ne zaman kapanıyor? Yaz tatili kaç gün sürecek? İşte, MEB takvimi…

Haber Merkezi - NTV Spor 21.05.2024 - 17:50
Son Güncelleme: 21.05.2024 - 17:51
Yaz tatili kaç ay sürecek, 90 gün mü? MEB Okullar ne zaman kapanıyor? İşte, yaz tatili başlangıç ve bitiş tarihi

Yaz tatili için geri sayım başladı. 16 milyon öğrencinin merakla beklediği yaz tatili tarihleri belli oldu. Öğrencilerle beraber öğretmenler ve aileler de yaz tatiline göre planlama yapıyor. eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlarken benzer şekilde önümüzdeki yılda okullar Eylül ayında açılacak. 2024-2025 eğitim döneminde öğrenciler iki ara tatil ve bir yarıyıl tatili yapacak. Özellikle bayram tatilinin de gelmesiyle birlikte gözler okulların kapanış tarihine çevrildi. Öğrenciler dönemin sona ermesiyle birlikte başarı belgeleriyle birlikte karnelerini alacak. Tatil öncesinde ortaokul 8. sınıf öğrencileri LGS sınavlarına katılacak. Peki Yaz tatili ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek? Okullar hangi tarihte kapanacak? İşte, 2024-2025 eğitim döneminin başlangıcı…

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı henüz 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimini duyurmadı. Ancak daha önce paylaşılan takvimde önümüzdeki eğitim yılının 9 Eylül Pazartesi günü başlayacağı duyuruldu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin önümüdeki yıl uygulayacağı takvim dönem başlamadan önce paylaşılacak. Bununla birlikte ara tatil ve yarıyıl tatili tarihleri belli olacak.

OKULLARIN KAPANIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül’de başlamıştı. Öğrenciler, Kasım ayında ilk ara tatilini yaparken Ocak-Şubat ayları arasında yarıyıl tatilini yaptı. İkinci dönemde ise ara tatil Nisan ayında uygulandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran cuma günü sona erecek.

YAZ TATİLİ 3 AY MI, 90 GÜN MÜ SÜRECEK?

Öğrenci, öğretmen ve ailelerin merak ettiği konuların başında yaz tatili süresi geliyor. Bakanlık 2024-2025 eğitim öğretim yılının 9 Eylül’de başlayacağını duyurdu.

Bu takvime göre İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için tatil yaklaşık 3 ay sürecek. Haziran ayının yarısı, Temmuz- Ağustos ayının tamamı ve Eylül ayının ilk haftası tatil olacak. Yaz tatili toplam 86 gün sürecek.

ÖĞRENCİLERİ KARNE TELAŞI SARDI

Dönemin sona ermesine kısa bir zaman kala İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karne heyecanı yaşıyor.

Yıl sonu başarı notu 70.00 ile 84.99 arasında olan öğrenciler Teşekkür Belgesi alırken not ortalaması 85.00 ve üzeri olanlar Takdir Belgesi alacak.

Devamsızlık sınırını aşan öğrencilere belge verilmeyecek. Okul içinde ve dışında örnek teşkil eden öğrencilere onur belgesi verilirken en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirlecek.

Sayfa Yükleniyor...