Kura sona erdi: Sağlık Bakanlığı 8.000 işçi alımı sonuçları ve isim listesi | Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı işçi alımı asıl ve yedek aday sorgulama

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi tamamlandı. 3-4 Nisan’da düzenlenen işçi alımı kura sonuçları için gözler iscisonuc.saglik.gov.tr adresinde çevrildi. Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları asıl ve yedek aday şeklinde açıklanıyor. Sağlık Bakanlığı kura çekimi bugün sabah saat 10.30’da başladı. Yaklaşık 4 saat süren kura çekimini takip edemeyen adaylar, kura sonuçlarına odaklandı. Noter huzurunda Ankara’da yapılan kura çekimi Kocaeli iliyle başlarken Düzce’yla tamamlandı. Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları T.C. kimlik numarası, baba adı ve T.C. kimlik numarasıyla görüntülenebilecek. Sağlık Bakanlığı kura sonuçlarının açıklanacağı saati duyurdu. Peki Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı sonuçları nasıl sorgulanır? Sağlık Bakanlığı 8.000 işçi alımı sonucu açıklandı mı? İşte, Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları bilgisi…

Haber Merkezi - NTV Spor 04.04.2024 - 15:32
Son Güncelleme: 04.04.2024 - 15:32
Kura sona erdi: Sağlık Bakanlığı 8.000 işçi alımı sonuçları ve isim listesi | Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı işçi alımı asıl ve yedek aday sorgulama

Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları illere göre açıklanıyor. 4 Nisan Perşembe günü kura çekimi belirlenen illerle devam edecek. Asıl ve yedek aday isim listeleri ise iscisonuc.saglik.gov.tr adresinden duyuruluyor. Kurada ismi yer alan aday başvuru şartlarını sağlaması ve belgeleri zamanında teslim etmesi durumunda herhangi bir sınav uygulanmadan görev yerlerine atanacak. 8 bin işçi alımı için toplam kontenjan kadar yedek ve asıl aday belirlenecek. Sağlık Bakanlığı işçi alımında en fazla atama temizlik görevlisi (3.550) ve güvenlik görevlisi (3.250) kadrolarına yapılacak. Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurasını canlı takip etmek isteyenler ise nereden yayınlanacağını merak ediyor. Sağlık Bakanlığı kura çekimi tamamlandıktan sonra sonuçları nihai liste şeklinde yayınlanacak. Peki Sağlık Bakanlığı kura çekimi canlı yayını nereden takip edilir? Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı sonuçları belli oldu mu? İşte, sonuçlara ilişkin detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ TAMAMLANDI

Sağlık Bakanlığı, 4 Nisan Perşembe günü yapılan işçi alımı kurası tamamlandı. Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve  Düzce illerindeki işçi alımı sonuçları bugün saat 20.30'da sisteme yükselenecek. Kuraya katılan adaylar T.C. kimlik numarası, baba adı ve doğum yılıyla birlikte kura sonuçlarını öğrenecek. Dün kurası gerçekleştirilen illerin kura sonuçları, aynı gün erişime açıldı. 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan sonuç açıklamasında " Diğer iller için kura çekilişi 4 Nisan 2024 Perşembe günü yapılacak olup, sonuçları aynı gün saat 20:00 den sonra açıklanacaktır." ifadeleri kullanıldı. 

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ ALIMINDA 40 İLİN  SONUÇLARI BELLİ OLDU

3 Nisan 2024 Çarşamba günü kura çekilişi yapılan Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir illeri için sonuçlar açıklanmıştır. 

BAKANLIKTAN YENİ AÇIKLAMA

Noter huzurunda gerçekleşen kura çekilişleri tüm adayların izleyebilmesi için Bakanlığımız Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanmakta olup, aynı zamanda Bakanlığımızca da video kaydı yapılarak kaydedilmektedir. İnternet bağlantısı nedeni ile yayında kesinti olması halinde kura çekilişine ara verilerek yayının izlenemeyen kısımları yayına verilecek olup, kura çekilişinin canlı olarak yayınlanmasına devam edilecektir.

KURADA ÖNCELİK OLMAYACAK

Aynı meslek için farklı öğrenim düzeyinden/bölümden (ortaöğretim/ön lisans/lisans) mezun olmak aday lehine kurada bir öncelik teşkil etmeyecektir.

Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen kadrolara noter kurası sonucu asıl aday olarak atanmaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecektir.

Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır.

BELGELER ZAMANINDA TESLİM EDİLECEK

Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan, istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar/başvuru yapmayanlar; süresi içerisinde başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar; ataması yapılıp uygun görülen süre içerisinde göreve başlamayanlar/feragat edenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak
suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.

Sayfa Yükleniyor...