"Sizi korursam hesap sorarlar"

İzmir'e dönen Pınar Karşıyakalı Burak, yaşadıklarını anlattı: "Maskeli, eli coplu insanlar kapıları tutmuşlar. Rum polisi, 'Yarın kapımın önüne gelecekler ve neden sizi koruduğumu bana soracaklar, bunun hesabını vermek zorundayım' dedi."

NTV Spor 22.12.2010 - 15:19
"Sizi korursam hesap sorarlar"

Rum Apoel taraftarlarının taşlı, sopalı saldırısına uğrayan, ses ve gaz bombasına hedef olan Pınar Karşıyakalı basketbolcular İzmir'e döndü. Pınar Karşıyakalı basketbolcuları karşılayanlar arasında Başmüzakereci Egemen Bağış ve bakan Faruk Özak da vardı.

Pınar Karşıyakalı Burak, NTV canlı yayınında yaşadıklarını anlattı:

"Bizim için çok şaşırtıcı oldu. Maçın başlama saatine kadar ve maç esnasında bir problem yoktu, gayet centilmence devam ediyordu. Ancak maçtan sonra çok organize olmuş şekilde taşlarla, paralarla saldırdılar. Sürekli çirkin ve küfürlü tezahürat vardı Türklere ve Atatürk'e karşı. Zaten güvenlik veya polis koruması yoktu. Salondan çıkmamız saatlerimizi aldı, soyunma odasına da gidemedik çünkü maskeli eli coplu insanlar kapıları tutmuşlar. Bir şekilde çok şükür buraya döndük.

Can güvenliği sorunumuz oldu. Kıbrıs polisinin sorumluluğu alması gerekiyordu ancak böyle bir şey görmedik. Salona büyük kalıplar halinde taşlar sokulmuş. Rum polisin söylediğini ben direkt söyleyeyim: Bugün sizi burada koruyorum yarın ailemin, kapımın önüne gelecekler ve neden sizi koruduğumu bana soracaklar, bunun hesabını vermek zorundayım."

Oyunculardan Birkan Batuk, maçın ardından yaşanan olayların spor dışı olduğunu, birçok müdahaleye rağmen salondan ayrıldıklarını ve otele gittiklerini anlattı.

Elinden yaralanan Pınar Karşıyaka'nın kondisyoneri Erdem Günak da olayların ''kesinlikle organize'' olduğunu, yıllardır sporla uğraştığını, ancak böyle bir olayla daha önce karşılaşmadığını kaydetti.

"KÖPEKLERE GÖSTERECEĞİZ"
"Turuncular" lakaplı Apoel'in taraftarlarının Pınar Karşıyaka maçından önce internet üzerinden organize olduğu ortaya çıktı.

Bazı internet sitelerinde, "Turuncu cehennemi sizi bekliyor", "Hep birlikte Yunan ruhunu köpeklere göstereceğiz", "Buradan canlı çıkış yok", "Yunanlıların kim olduğunu hatırlama vakti geldi" şeklinde ifadeler yer alırken, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi bayraklarının ön plana çıkarıldığı, Türk bayrağının ise yakıldığı bir görsel grafik yayınlandı.

2004 YILINDA DA BENZER OLAY YAŞANDI
İzmir takımlarından Tuborg, 2004 yılında FIBA Erkekler Avrupa Kupası Güney Konferansı play-off turunda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Pizza Express Apollon Limassol takımı ile eşleşmişti. Tuborg, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan maçta Rum taraftarlar tarafından benzer olaylara maruz kalmıştı. İzmir ekibi, Pizza Express Apollon Limassol karşısında her iki maçı da kazanarak dörtlü finale yükselmişti.

Sayfa Yükleniyor...