Mala: Türklüğümüzden gurur duyduk

Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Nihat Mala, uğradıkları saldırıda Türk oldukları için gurur duyduklarını söyledi.

NTV Spor 22.12.2010 - 18:24
Mala: Türklüğümüzden gurur duyduk

Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı Genel Menajeri Nihat Mala, FIBA Erkekler EuroChallenge (G) Kupası'nda Kıbrıs Rum kesiminde Apoel ile yaptıkları maçta çıkan olayların ardından, güvenliklerinin sağlanması için Türk makamlarının büyük çaba gösterdiğini belirterek, ''Türk Devletinin varlığını hissettik orada, Türk vatandaşı olduğumuz için gurur duyduk'' dedi.

Mala, yaşananların, ''taraftarın bir organizasyonu'' olduğunu düşündüklerini söyledi.

Müsabakanın bitiş düdüğü ile salondaki taraftarların ellerinde ne varsa kendilerine atmaya başladığını anlatan Mala, ''Çok daha kötü haberlerle dönebilirdik. Sonuçta bir şekilde oradan çıkmayı başardık. Taraftarlar taş parçaları, bozuk para, ellerinde ne varsa sahaya atmaya başladı. Soyunma odasına gitmek isterken, maalesef soyunma odasının oradaki taraftarlar kilidi açmış bizi bekliyormuş. Çocuklar içeri girerken, maskeli, eli bıçaklı kişilerle karşılaşıp geri geldiler. Koridorda sıkıştık. Soyunma odasına gidebildik ama içeride sıkıntı yaşadık. Bizi kaldığımız yere götürmek istediler. Kuzey tarafına geçmek istediğimizi ısrarlı bir şekilde söyledik ama şansımızın sıfır olduğunu söylediler. Olaylarda kendi polislerinden 7 kişi de zarar gördü'' şeklinde konuştu.

Mala, devlet yetkililerinin kendilerine sahip çıktığını belirterek, ''Devletimiz gerekli irtibatı sağlayarak, onlara bizi daha iyi korumaları gerektiğini söyledi. Türk Devletinin varlığını hissettik orada, Türk vatandaşa olduğumuz için gurur duyduk'' diye konuştu.

ÇALIŞKAN: SPORTİF BİR İDDİAYLA GİTMEDİK
Karşıyaka Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan da spor yapmak amacıyla gidenlerin ölüm korkusuyla karşı karşıya bırakılmasının affedilecek bir olay olmadığını belirterek, ''Gece sanırım otelde kimse uyuyamamıştır. Ölüm korkusu orada da devam etmiştir. Avrupa'nın şımarttığı Rum kesiminin bu olaydan dolayı ne ceza alacağını takip edeceğiz. Türkiye'de bir çakmak atıldığında takımımızın aldığı cezaları hepiniz hatırlarsınız. Biz burada bu takımı Türk misafirperverliği ile ağırladık. Grup lideri olarak oraya gittik. Sportif bir iddiayla gitmedik. Bu saatten sonra Rum kesiminde Karşıyaka'nın maç oynamasına ben müsaade edemem. Biz haberdar olana kadar bir çok insan ölmüş olabilirdi'' dedi.

İdari Menajer Selim Çınar ise soyunma odasına girdiklerinde gaz kokusu gelmeye başladığını, daha sonra bunu engellediklerini, güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu anlattı.

Sayfa Yükleniyor...