"Bizden çok Euroleague sevinsin"

Beşiktaş Milangaz'ın Euroleague'e davet edilmesinin ardından antrenör Ergin Ataman, NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Ataman, "Bu bizim için önemli bir gelişme ancak Euroleague için daha önemli bir kazanç oldu. Onlar sevinsin" dedi.

NTV Spor 31.05.2012 - 14:16
"Bizden çok Euroleague sevinsin"

Beko Basketbol Ligi Play-off final serisinde Anadolu Efes ile şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş Milangaz, henüz ligi tamamlamadan Euroleague tarafından davet aldı.

Bunun mutluluğunu yaşayan siyah-beyazlı ekipte antrenör Ergin Ataman, NTV Spor'da yayınlanan 14/16 Programı'na telefonla bağlandı ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Beşiktaş camiasının bunu sonuna kadar hak ettiğini ifade eden Ataman, "Bu bizim için önemli bir gelişme ancak Euroleague için daha önemli bir kazanç oldu" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ CAMİASI BUNU HAK ETTİ"
Özellikle bu sezon sergiledikleri performans ile bunu sonuna kadar hak ettiklerini ifade eden Ergin Ataman, "Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum; Biz bu finali kaybetmeyeceğiz. Biz bu sene şampiyon olacağız. Ama yine de tabii ki Euroleague'in bunu açıklamış olmasından da mutluluk duyuyoruz. Beşiktaş tarihindeki önemli adımlardan birisi daha atılmış oldu. Bu seneki takım performansımızla ve Sinan Erdem Spor Salonu'nda yaratmış olduğumuz atmosferle bunu Beşiktaş camiasının hak ettiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"SİNAN ERDEM'DE OYNAMAK İSTİYORUZ"
Euroleague maçlarını Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynamak istediklerini de dile getiren Ataman, "Salon konusunda bir sıkıntımız yok. Biz zaten bu sene bütün önemli maçlarımızı Sinan Erdem'de oynadık. Hatta son oynadığımız yarı final serisinde, 18-19 bin seyirci ortalamasıyla oynadık. Beşiktaş taraftarı, Avrupa'nın en önemli basketbol atmosferlerinden birisini yarattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile anlaşıp, maçlarımızı Sinan Erdem'de oynarız ve orda da Avrupa basketboluna yeni bir renk getiririz" diye konuştu.

"EUROLEAGUE İÇİN DAHA ÖNEMLİ BİR KAZANÇ"
Bu kararın ardından asıl kazançlı çıkan tarafın, Euroleague organizasyonu olduğunu söyleyen Beşiktaş Antrenörü Ergin Ataman, "Beşiktaş için belki önemli bir kazanç ama Euroleague için daha önemli bir kazanç oldu. Beşiktaş'ı EuroChallange'dan transfer etmiş oldular. Bence bizden daha çok onlar sevinmeliler" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...