İşte Fenerbahçe Ülker'in rakipleri... (Video)

Turkish Airlines Euroleague’de büyük hedeflerin peşinden koşmayı planlayan Fenerbahçe Ülker'in rakiplerini yakından tanıyalım.

NTV Spor 06.07.2012 - 17:50
İşte Fenerbahçe Ülker'in rakipleri... (Video)

Turkish Airlines Euroleague'de büyük hedeflerin peşinden koşmayı planlayan Fenerbahçe Ülker'in rakiplerini yakından tanıyalım.

Thy Euroleague'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker, 2012-13 sezonunda (A) Grubu'nda yer alacak... Sarı-lacivertlilerin rakiplerinden Panathinaikos, geçtiğimiz yıl Final-Four yapmasına karşın büyük bir değişim içinde. Bütçe kesintisine giden atina temsilcisi, 1999'dan bu yana takımın başında olan ve beş Euroleague şampiyonluğu kazanan efsane antrenör Zeljko Obradoviç'le yollarını ayırdıktan sonra takımı Argiris Pedoulakis'e emanet etti. Kadroyu da baştan aşağıya yenileyen yeşil-beyazlıların şu ana kadarki tek transferi dev pivot Sofoklis Schortsianitis.

Sarı-lacivertlilerin ikinci torbadan gelen rakibi Real Madrid. Final-Four'un en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen İspanyol ekibi, baş antrenör Pablo Laso'nun sözleşmesini yeniledikten sonra yıldız oyuncu Rudy Fernandez ve Marcus Slaughter ile sözleşme imzaladı. Beyazların kadrosunda Nikola Mirotiç ve Jaycee Carroll gibi oyuncular da bulunuyor.

Fenerbahçe Ülker, kurada üçüncü torbadan Khimki Moskova'yı çekti. Son Eurocup şampiyonu Khimki'yi Rimas Kurtinaitis çalıştırıyor. Geçtiğimiz sezon Rusya Ligi'nde finali CSKA Moskova'ya kaybeden Khimki'nin kadrosunda Zoran Planiniç, Matt Nielsen ve Sergey Monya gibi yıldızlar yer alıyor.

Dördüncü torbada yer alan Fenerbahçe Ülker'in bir alt torbadan gelen rakibi Sloven Union Olimpija. Slovenya Ligi'nde şampiyonluğu Krka Novo Mesto'ya kaybetmesine karşın Adriyatik Ligi'ndeki Sloven takımları içinde en üst sırada yer alarak gruplara kalan Olimpja maddi zorluklar yaşıyor. Yeşil-beyazlılar geçtiğimiz sezon ilk turda 10 maçta yalnızca bir galibiyet alarak elenmişlerdi.

Fenerbahçe Ülker'in son rakibi eleme gruplarından gelecek. Cantu'nun ev sahipliğinde düzenlenecek eleme maçlarından gelecek takımın Unics Kazan olması halinde, iki Rus temsilcisi aynı grupta yer alamayacağından sarı-lacivertlilerin rakibi Fransız Chalon olacak.

Sayfa Yükleniyor...