"Yangından mal kaçırır gibi bir süreç"

TBF Başkan adayı Ali Doğan, TBF'nin Rixos Otel'de gerçekleştirilen 6. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, birçok seçime girdiğini ama hayatında böyle bir yangından mal kaçırır gibi bir süreç görmediğini söyledi.

NTV Spor 18.09.2012 - 13:15
"Yangından mal kaçırır gibi bir süreç"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Adayı Ali Doğan, ''Basketboldan da az çok anlarız ama bir yönetici bir yere talip olurken illa bu işin uzmanı, ehli olacak diye bir şey yok. Bir insan talip olduğu yeri geliştireceğine, dar kalıplar içinde tutmayacağına yönelik kendine inanır, güvenir ona göre aday olur. Biz de bu inançla aday olduk'' dedi.
        
Dünden beri bazı delegelerin, ''sizi hiç göremedik bizimle sadece telefonda görüştünüz'' şeklinde sitemleriyle karşılaştığını belirten Doğan, ''Ben bir çok seçime girdim ama hayatımda böyle yangından mal kaçırır gibi bir süreç görmedim'' diye konuştu.
        
Doğan, seçim takviminin çok kısa olmasından dolayı, bir çok delege ile görüşme imkanı sağlayamadığını ifade etti.
        
"NBA YÖNETİCİSİDE BİR AVUKAT"
Popülizmin olduğu yerde hiç bir iyi netice olmasının mümkün olmadığının altını çizen Doğan, ''Sakalı kaptırırsınız. Bundan istifade eden kulüplere de fayda olmaz. Ben böyle bir popilizm görmedim. Seçim arifesinde yapılan popülizim centilmenliğe hiç yakışmadı. Konuşmalarımda sportif konulara girmek istemedim. Kimse etkilenmesin dedim ama sonradan salvolar başladı. 'Ali Doğan basketboldan anlamaz' dediler. Basketboldan da az çok anlarız ama bir yönetici bir yere talip olurken, illa bu işin uzmanı, ehli olacak diye bir şey yok. Bir insan talip olduğu yeri geliştireceğine, dar kalıplar içinde tutmayacağına yönelik kendine inanır, güvenir ona göre aday olur. Biz de bu inançla aday olduk. NBA'nın yöneticisi de bir avukat. Hepsine saygı duyuyorum. Biz bu ülkeyi basketbol ülkesi yapalım istiyoruz. Bunu da gerçekleştireceğiz. Türkiye'de bu konuda büyük işler yapmamız gerekiyor'' diye konuştu.
        
BAKAN YARDIMCISI YUSUF TEKİN DE GENEL KURULDA
Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Yusuf Tekin ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da genel kurula katıldı.
        
Bakan Yardımcısı Tekin, burada yaptığı konuşmada, genel kurulun Türk sporu ve Türk basketboluna hayırlı olmasını diledi. Tekin, her iki başkan adayına da başarı temenni etti.
        
Bu arada başkan adaylarının konuşması öncesinde yönetim kurulunun faaliyet ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu.

Sayfa Yükleniyor...