"Olur böyle şeyler"

İtalyan savunma oyuncusu Chiellini'yi ısıran Suarez; "Ceza sahası içinde bu tür şeyler olur" sözleriyle kendisini savundu...

NTV Spor 25.06.2014 - 01:24
"Olur böyle şeyler"

Tüm futbol dünyası bir kez daha Luis Suarez'i konuşuyor...

Rakiplerini ısırma alanında hat-trick yapan Suarez, FIFA tarafından ağır bir cezaya çarptırılma tehlikesiyle karşı karşıya olmasına rağmen, maç sonunda olayının büyütülmemesini istedi.

Suarez; "Ceza sahası içinde bu tür olaylar olur. Rakibimle temas halindeydim ve gözüme darbe aldım" dedi.

Uruguay Teknik Direktörü Oscar Tabarez de maç sonunda oyuncusuna sahip çıkmaya çalıştı.

Olayı görmediğini söyleyen Tabarez; "Yorum yapmam için görüntüleri yeniden izlemem gerekiyor. Ancak Suarez bazı hatalar yapmasına karşın, bazı medya gruplarının haksız şekilde hedefi haline gelmiş bir oyuncu" diye konuştu.

Diego Lugano da takım arkadaşına sahip çıktı... Olayda asıl suçlanması gereken kişinin, hakemi aldatmaya çalıştığı gerekçesiyle Chiellini olduğunu iddia eden Lugano; "Ben Suarez'in kimseyi ısırdığını görmedim. Kimse de bunun aksine iddia edemez. Çünkü Luis kimseyi ısırmadı" dedi.

Ancak görüntüler, Suarez ve Lugano'yu yalanlıyor... Suarez'in suçlu bulunması halinde nasıl bir ceza alacağı da merak konusu. Disiplin yönetmeliğine göre FIFA, oyunculara 24 maç ya da 2 yıl futboldan men cezası verebiliyor. Ancak FIFA'nın bugüne dek Dünya Kupası'nda verdiği en ağır cezayı, 8 maçla İtalyan Mauro Tasotti almıştı. Tasotti, 1994 Dünya Kupası'nda, İspanyol Luis Enrique'nin burnunu kırdığı için cezaya çarptırılmıştı.

 

Sayfa Yükleniyor...