İtalyan basınında gündem Suarez!

İtalya, Dünya Kupası son grup maçında Uruguay'a 1-0 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. İtalyan gazetelerinin gündeminde ise Luis Suarez vardı. Giorgio Chiellini’yi ısıran Uruguaylı yıldıza sert eleştiriler yöneltildi.

NTV Spor 25.06.2014 - 11:49
İtalyan basınında gündem Suarez!

La Gazetta Dello Sport, İtalya'nın Dünya Kupası'na veda edişini "Yıkım" manşetiyle duyurdu. Bunun üzerine İtalya Teknik Direktörü Cesare Prandelli ve Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete istifasını sundu.

Hakem kararlarını eleştiren gazete, Claudio Marchisio'ya çıkan kırmızı kartın haksız olduğunu belirtti. Uruguaylı yıldız Luis Suarez'in Giorgio Chiellini'yi ısırması ise gazetenin gündeminde geniş yer tuttu.

Corriere Dello Sport, "Sil baştan" başlığıyla Uruguay yenilgisinin ardından İtalya'da yaşanan yaprak dökümüne dikkat çekti. İstifaları değerlendiren gazete, Milan Teknik Direktörü Massimiliano Allegri ve Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı Roberto Mancini'yi İtalya'nın yeni teknik direktör adayları arasında gösterdi. Gazete ayrıca, Suarez'in hareketini "Utanç verici" olarak tanımladı.

Tuttosport, Dünya Kuapsı'na veda eden İtalya'da istifasını sunan teknik direktör Cesare Prandelli'nin açıklamalarını ön plana çıkardı. Maçtaki tartışmalı pozisyonların değerlendirmesini yapan Prandelli, "Suarez'in yaptığı şey kabul edilemez. Hakemin Marchisio'yu oyundan attığı pozisyonun da kırmızı kartla alakası yok" dedi.

Diego Godin'in attığı golün yanı sıra hakemin de Uruguay'a ikinci tur bileti sunduğunu yazan gazete, ikinci yarı oyundan çıkarılan İtalyan futbolcu Mario Balotelli'yi de sorumsuz davranışlarından ötürü eleştirdi.

İtalyan gazetesi, Corrıere Della Sera da Suarez'in Chiellini'yi ısırmasını ön plana çıkardı. Haberi gazetenin ilk sayfasından okuyucularına aktaran gazete, İtalyan oyuncunun hakeme sırtını gösterdiği anın fotoğrafını kullandı. İtalya'nın Dünya Kupası'na veda etmesini de değerlendiren Corriere Della Sera; Suarez vakasına da benzer ölçüde ilk sayfasında yer verdi.

Sayfa Yükleniyor...