"İtalya elenmeseydi konuşulmazdı"

İtalyan Giorge Chiellini'yi ısıran Suarez'e verilecek ceza merakla bekleniyor. Savunma için Rio'ya giden avukatı, golcü oyuncunun Avrupa ülkelerinin kendisine karşı başlattığı kampanyanın kurbanı olduğunu savundu.

NTV Spor 25.06.2014 - 23:18
"İtalya elenmeseydi konuşulmazdı"

Luis Suarez'in avukatı Alejandro Balbi, Avrupa ülkelerinin golcü oyuncuya karşı cephe aldığını savundu. D Grubu'ndan çıkamayan İngiltere ve İtalya'nın, Suarez'e büyük bir ceza verilmesi için FIFA'ya baskı yaptığını savunan Balbi; "İtalya elenmeseydi tüm bunlar konuşulmazdı" dedi. Aynı zamanda Uruguay Futbol Federasyonu üyesi olan avukat, batı basınının ısırık olayını özellikle büyüttüğünü öne sürdü.

Suarez'in geçmişteki davranışları nedeniyle kolay hedef haline getirildiğini iddia eden Balbi, "Chiellini omzundaki bir çiziği gösterirse, Suarez de vücudundaki çürükleri ve neredeyse kapanan gözünü gösterebilir" diye konuştu.

Chiellini'nin ısırık olayından sonra hakeme omzunu göstermesine de değinen Suarez'in avukatı, her oyuncunun sakatlanan yerini hakeme göstermeye kalkması halinde futbolun çok karmaşık bir hal alacağını da öne sürdü.

FIFA'nın, Suarez'e nasıl bir ceza vereceği merakla bekleniyor. Disiplin yönetmeliği FIFA'ya bu tür olaylarda, 24 maç ya da 2 yıl futboldan men cezası verme hakkı tanıyor. Suarez'in çok ağır bir cezaya çarptırılacağı kesin gibi görünüyor.

Asıl merak edilen bu cezanın Premier Lig'de de geçerli olup olmayacağı. FIFA bugüne dek, hiçbir oyuncunun yerel ligde forma giymesinin önüne geçmedi. Ancak Suarez'in 3. kez bir oyuncuyu ısırması nedeniyle FIFA'nın, bir ilkin altına imza atabileceği belirtiliyor.

Sayfa Yükleniyor...