UEFA'dan önemli değişiklik!

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne katılım konusunda 2015-2016 sezonundan itibaren yeni kuralların uygulanacağını duyurdu.

NTV Spor 24.03.2014 - 15:08
UEFA'dan önemli değişiklik!

Yapılan değişikliklere göre 2015-2016 sezonundan itibaren Avrupa Ligi şampiyonu, o sezon kendi liginde aldığı derece hesaba katılmaksızın bir sonraki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan itibaren katılabilecek.

Ancak geçmiş sezonun Devler Ligi şampiyonu, ertesi yıl Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmaya hak kazandığı takdirde Avrupa Ligi şampiyonu da Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt olarak dahil olacak. Bununla birlikte, Şampiyonlar Ligi gruplarında bir ülke UEFA sıralaması göz önüne alınarak maksimum 5 takım ile temsil edilebilecek.

UEFA Avrupa Ligi'ne ise her ülkeden en fazla 3 takım katılabilecek. UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılacak takımların sayısı 6'dan 16'ya çıkarılacak. Bu haktan, UEFA ülke puan sıralaması'nda ilk 12 sırada bulunan ülkelerin takımları yararlanabilecek.

Buna göre sıralamada ilk 4 sırada bulunan ülkelerden 2 takım, 5. ile 12. sırada yer alan ülkelerden ise 1 takım doğrudan UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılacak. İlgili ülkenin kupa şampiyonu, ligden aldığı dereceden dolayı UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanırsa, kupa finalistinin yerine ligde en iyi dereceyi alan ekip, UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.

Sayfa Yükleniyor...