Almanya'da buz devri!

Almanya'nın önde gelen iki kulübü Bayern Münih ve Borussia Dortmund arasında sert rüzgarlar esiyor. Son haftalardaki karşılıklı açıklamalardan sonra Bayern Münih iki kulüp arasındaki "Buz devrini" resmen başlattı.

NTV Spor 23.04.2014 - 12:30
Almanya'da buz devri!

FATİH DEMİRELİ - Geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelen ve Avrupa'nın en gözde kulüpleri olarak gösterilen Alman devleri Bayern Münih ve Borussia Dortmund arasında uzun süredir devam eden dostluk resmen sona erdi.

İki kulüp arasında süre gelen sert açıklamalar Bayern Münih CEO'su Karl-Heinz Rummenigge'nin "Buz devri" çıkışıyla zirve yaptı.
 
Sport Bild dergisine konuşan Rummenigge, "Bayern Münih'in artık barış zirvelerine ve buluşmalarına ihtiyacı yok. Bundan sonra maç önceleri yemek olmayacak. Karşılıklı var olmayan saygıyı sahnelemeye gerek yok. Böylesi daha samimi ve gerçekçi" diyerek gelenek haline gelen maç öncesi yemeklerini sonlandırdı.
 
"Artık buz devri başlamıştır" diye sözlerine devam eden Rummenigge, "Her zaman sevişmek zorunda değiliz" dedi ve geçmişte Bayern Münih'in Werder Bremen ve Christoph Daum ile de benzer ilişkilerinin olduğunu hatırlattı.
 
Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında devam eden tartışmalar, Dortmund Genel Müdürü Hans-Joachim Watzke'nin İspanyol gazetesi AS'a yaptığı açıklamaları ile başlamıştı. Watzke, Bayern Münih'in Dortmund'a 2004 yılında sağladığı krediye faiz uyguladığını ve kredinin Dortmund'u kurtarmadığını söylemişti.
 
Bunun üzerine Bayern Münih'in yeni başkanı Karl Hopfner, Watzke'yi yalancılıkla suçlamış ve kredinin tüm detaylarını basınla paylaşmıştı. Dortmund cephesi ise Bayern Münih ile yönetim kademesinde yapılması plananan bir buluşmayı iptal etmişti.
 
İki kulüp 17 Mayıs'taki Alman Kupası finalinde karşı karşıya gelecek.

Sayfa Yükleniyor...