Avrupa Ligi'nde yarı final heyecanı!

Şampiyonlar Ligi'nin ardından gözler bugünkü UEFA Avrupa Ligi heyecanına çevrildi. Yarı final ilk karşılaşmaları, Benfica-Juventus ve Sevilla-Valencia maçlarına sahne olacak.

NTV Spor 24.04.2014 - 00:38
Avrupa Ligi'nde yarı final heyecanı!

Bir tarafta Portekiz şampiyonu Benfica, diğer taraftar emin adımlarla üst üste 3. kez Serie A şampiyonluğuna ilerleyen Juventus...

Benfica ile Juventus arasında oynanacak yarı final maçı bugün saat 22:05'te NTV ve NTVSpor.net'ten canlı olarak yayınlanacak.

Bu 2 takımdan biri, UEFA Avrupa Ligi'nde adını finale yazdıracak. Avrupa kupalarında sürekli mücadele etmelerine karşın, Benfica ile Juventus daha önce sadece 2 kez karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi'nden katıldıkları Avrupa Ligi'nde yenilgisi bulunmayan 2 takım son kez, 1992-93 sezonunda UEFA Kupası Çeyrek Finali'nde karşılaşmıştı. Bugün Juventus'u çalıştıran Antonio Conte'nin, futbolcu olarak Benfica'nın karşısına çıktığı eşleşmede gülen taraf Torino ekibi olmuştu.

Hafta sonunda Olhanense karşısında aldığı galibiyetle Portekiz Ligi'nde şampiyonluğunu ilan eden Benfica, Juventus karşısına 52 yıllık Avrupa kupası hasretine son vermek amacıyla çıkacak. Portekiz ekibinde, Olhanense karşısında kolu kırılan Arjantinli orta saha oyuncusu Eduardo Salvio'dan yoksun mücadele edecek. Juventus'ta ise sakatlıkları bulunan Carlos Tevez ile Arturo Vidal'in durumları maç saatinde belli olacak. 1996'dan bu yana Avrupa'da kupa kazanamayan Juventus, Benfica engelini geçerek, yeni stadının ev sahipliği yapacağı finalde mutlu sona ulaşmak istiyor.

Diğer yarı final maçında 2 İspanyol ekibi Sevilla ile Valencia karşı karşıya gelecek. Yıldızları Negredo ve Navas'ı Manchester City'e sattıktan sonra, sezona kötü giren Sevilla, eski Valencia teknik direktörü Unai Emery yönetiminde son dönemde çok formda. La Liga'da oynadığı son 10 maçın 9'unu kazanan Endülüs ekibi, hala gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını koruyor. Uzun yıllar boyunca Barcelona ve Real Madrid'in arkasındaki yerini koruyan Valencia ise bu sezon ligde hedefsiz ve tüm dikkatini Avrupa Ligi'ne çevirmiş durumda. La Liga'da oynadığı son 5 maçta sadece 1 galibiyet alan Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Liginde final bileti alarak, taraftarına kendisini affettirmek istiyor.

 

Sayfa Yükleniyor...